ASA i Central Osiguranje potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

11.12.2020. 11:50 / Izvor: Akta.ba
ASA i Central Osiguranje potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

ASA Osiguranje i Central Osiguranje su potpisali ugovor o strateškom partnerstvu u cilju daljnjeg razvoja i rasta domaćeg sektora osiguranja.

ASA Osiguranje 2020. godinu završava investicijom i potpisom ugovora o strateškom partnerstvu sa Central Osiguranjem d.d. Sarajevo, saznaje Akta.ba.

ASA Osiguranje i Central Osiguranje su potpisali ugovor o strateškom partnerstvu u cilju daljnjeg razvoja i rasta domaćeg sektora osiguranja, potvrđeno je ekskluzivno za portal Akta.ba.

"Zajedničkim partnerstvom ova dva brzorastuća bosanskohercegovačka osiguravajuća društva učinjen je značajan iskorak u procesu konsolidacije i jačanja ovog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom na tržištu osiguranja. Proteklih godina ASA Osiguranje i Central Osiguranje doživjeli su uspješan rast a zajedničkim djelovanjem ovaj trend će samo biti ubrzan", navode iz ASA Osiguranja.

Buduće poslovanje oba društva će biti usmjereno na daljnji razvoj, inovacije i digitalna rješenja prilagođena potrebama tržišta.

"Trenutno su u toku aktivnosti na ispunjavanju svih propisanih zakonskih i regulatornih procedura. Ovim strateškim korakom, oba društva nastavljaju aktivnosti na konsolidaciji sektora osiguranja", istaknuto je.

Inače, Central Osiguranje d.d. kao domaće društvo s 58 podružnica širom Bosne i Hercegovine, počelo je sa radom u julu 2016. godine.

2018. godine Central Osiguranje BiH ostvarilo je 38,5 miliona KM premije i dobit od 3,7 miliona KM.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti