Još jedan međunarodni certifikat za bh. kompaniju Fine Food

30.12.2020. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Fine Food, sarajevska industrija peciva, delicija i hrane krunisala je proces certificiranja društva sa IFS standardom koji odobrava GFSI - Global Food Safety Initiative.

Fine Food, sarajevska industrija peciva, delicija i hrane krunisala je proces certificiranja društva sa IFS standardom koji odobrava GFSI - Global Food Safety Initiative (Globalna inicijativa za sigurnost hrane).

Proces certifikacije odvijao se kroz 2020. godinu, budući da se kompanije – aplikanti, izlažu najstrožijim kriterijima u pogledu sigurnosti hrane i nivoa kvalitete potrošača. "Svi dosadašnji proizvodni procesi usklađeni su sa ISO, HACCP i HALAL standardima i principima, a od sada zvanično i sa IFS standardima, a u cilju uspostavljanja sljedivosti proizvodnog procesa kao važne pretpostavke za eliminaciju pojave rizika po zdravlje potrošača", istakli su iz kompanije Fine Food-a.

Kompanijama koje su spremne da odgovore na visoke zahtjeve ovog standarda, uvođenje IFS-a pruža mogućnost da steknu povjerenje potrošača te ih ujedno i zaštite proizvodeći bezbjedne i kvalitetne proizvode, a omogućava im i da poboljšaju troškovnu efikasnost u lancu proizvodnje i prodaje hrane.

Put ka liderskoj poziciji na bosanskohercegovačkom tržištu, Fine Food gradi kontinuiranim praćenjem i ispunjavanjem zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca, stavljajući poseban akcenat na zdravstvenu ispravnost svih proizvoda iz svog asortimana. Fine Food trenutno zapošljava više od 200 radnika, a svoje proizvode plasira kroz vlastitu maloprodaju u Sarajevu te veleprodajne kanale, franšizne objekte na području Brčko distrikta, ali i kroz izvoz na tržišta Europe.

Sve dodatne informacije o kompaniji dostupne su na web stranici: finefood.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti