U ljetnoj bašti Akta.ba portala održan "Summer Barbecue by AmCham"

29.07.2022. 08:22 / Izvor: Akta.ba
akta
OTVORI GALERIJU

Poslovni portal Akta.ba bio je domaćin neformalnog događaja u organizaciji Američke trgovačka komore u BiH - "Summer Barbecue by AmCham".

Poslovni portal Akta.ba bio je domaćin neformalnog događaja u organizaciji Američke trgovačka komore u BiH - SUMMER BARBECUE by AmCham. 

U prelijepom ambijentu naše ljetne bašte ugostili smo predstavnike kompanija i članice Američke trgovačke komore u BiH i u opuštenoj atmosferi pružili priliku za networking, ali i uživanje u odličnoj hrani i piću. 

Generalni sekretar AmCham-a Nedim Hamzić, kazao je da su ovakvi događaji odlična prilika za povezivanje njihovih članica, prijatelja i ostalih partnera, koje zajedno sa njima rade na aktivnostima koje doprinose boljem poslovnom ambijentu BiH.

"Izuzetno je zadovoljstvo da Američka trgovačka komora u BiH zajedno sa svojom članicom eurokapijom – Akta.ba priređuje jedan ovakav skup koji se održava i povodom 20 godina AmChama u BiH. Događaj je odlična prilika da povežemo sve naše članice, prijatelje, predstavnike Američke ambasade u BiH kao i druge međunarodne organizacije koje zajedno sa nama rade na poboljšanju ekonomskog i svakog drugog ambijenta u našoj zemlji. Siguran sam da ovakve vrste druženja doprinose približavanju i razmjeni određenih stavova u različitim industrijama", kazao je Hamzić, te dodao da će Američka trgovačka komora u BiH u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima jer su se pokazale kao dobra prilika za razvoj poslovnog ambijenta.

Sretni smo i ponosni jer AmCham nudi jedinstvenu priliku za networking, te se ovom prilikom zahvaljujemo i partnerima događaja: Fine Food, Podrumi Vukoje 1982, Event tim, Madi, Korpa.ba, Vispak, Coca Cola HBC B-H, Molson Coors BH.

Za catering se pobrinuo Fine food sa slanim i slatkim programom fingefooda. Gosti su uživali u premium proizvodima brenda MADI: Dimljeni file GRANDE sa/bez paprike, dimljena pileća prsa Grande, te TAMAN Pileći kolut (sudžuk) kao jedinstven proizvod na tržištu BiH.

Proizvodi su bez soje, bez glutena i bez umjetnih boja sa posebnom naznakom da TAMAN Pileći kolut sadrži i 55% više proteina nego standardni sudžuk napravljen od crvenog mesa.

Predstavljen su i Iskošteni dimljeni pileći batak Grande, te Dimljeni pileći file Grande, koji su idealni za sportiste i osobe na posebnim režimima ishrane obzirom da ovi proizvodi sadrže nizak udio masti.

Uz ove specijalitete posluženo je vrhunsko vino od vinarije Vukoje. Gosti su uživali u slasnim kapljicama Primavera Rose, Tamjanike i Merlota.

Primavera Rose je vino nezaboravnog mirisa divlje ruže, svijetlo-rubin boje, bogatstva cvijetnih i voćnih tonova mirisa, veoma pitko, osvježavajućeg i punog okusa sitnog crvenog voća, punog tijela sa blago slatkastim završetkom.

Merlot je barsunasto rubin boje, nezaboravnog mirisa šumskog voća, zrelih šljiva, koje se postepeno razvija u toplinu marmelade i fantastičnog sklada punoće i svježine okusa, dugog harmoničnog razvoja sa nezaboravnim završetkom.

Iz čuvene trebinjske vinarije Podrumi Vukoje 1982 stigla nam je bijlel vino Tamjanika Vukoje.  Vino je svijetlo žute boje sa zelenkastim odsjajem, cvijetno-citrusnog mirisa sa blagim herbalnim završetkom koji se na kraju stapa sa voćnom slasti i svježinom narančine kore. Maceracija 24 sata, vrenje na kontroliranoj temperaturi od 14 ⁰C. Razvoj u boci pri dobrim godinama fino napreduje i do 7 godine.

Uz roštilj gosti su se počastili i odličnim pivom, Stella Artois, Nikšićko, Jelen, Staropramen, a za osvježenje tu je bila Coca-Cola!

Goste smo dočekali i ispratili uz šoljicu Zlatne džezve, služene iz poznate džinovske džezve.

Zahvaljujemo se i svim učesnicima koji su bili sa nama i podijelili ​odličnu energiju. 

 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti