"Volim svoj grad": Fondacija tuzlanske zajednice podržala 21 projekt s 50.000 KM

19.01.2021. 13:06 / Izvor: Fena
'Volim svoj grad': Fondacija tuzlanske zajednice podržala 21 projekt s 50.000 KM

Sredstva koja će biti dodijeljena prvenstveno će pomoći nerazvijenih ruralnim zajednicama.

Ugovori između Fondacije tuzlanske zajednice i predstavnika organizacija civilnog društva, koji su aplicirali na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama, potpisani su danas u Tuzli.

Za realizaciju 21 građanske inicijative obezbijeđeno je 50.000 KM iz Fonda "Volim svoj grad".

Ovaj fond je nova inicijativa Fondacije tuzlanske zajednice u okviru Programa razvoja zajednice, koja se implementira na području cijelog Tuzlanskog kantona kako bi se podsticao građanski aktivizam i podržale inicijative i projekti koji će doprinijeti poboljšanju uslova življenja u lokalnim zajednicama u TK.

Koordinatorica projekta u Fondaciji tuzlanske zajednice Melika Mulaosmanović izjavila je da su odabrani projekti usklađeni s oblastima koje su bile ključne da se podrže, a to su očuvanje prirode, briga o okolišu, zdravlju i klimi, osiguravanje prilika za cjeloživotno učenje i neformalno obrazovanje, te poboljšavanje uslova života ranjivih i marginaliziranih skupina.

Sredstva koja će biti dodijeljena prvenstveno će pomoći nerazvijenih ruralnim zajednicama, navodi Mulasomanović, dodajući da se to provodi u okviru projekta demokratsko-ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK, koji podržava austrijski partner Porticus iz Austrije.

Realizacija ovih projekata će doprinijeti uspostavljanju saradnje između civilnog društva, biznisa i javnog sektora, koji će unaprijediti uslove života u zajednicama, a ovaj javni poziv će biti ponovljen u proljeće i jesen tekuće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti