Produžen Kolektivni ugovor službenicima organa uprave i sudske vlasti u FBiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Produžen Kolektivni ugovor službenicima organa uprave i sudske vlasti u FBiH

Primjena Kolektivnog ugovora produžena je na period od 12 mjeseci.

25.01.2021. 15:21 Izvor: / Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, zajedno sa premijerima i predstavnicima ostalih kantona u Federaciji BiH, potpisao je danas Sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sporazum je sa predstavnicima kantona potpisao predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović.

Primjena Kolektivnog ugovora produžena je na period od 12 mjeseci.
Kako je istaknuto, Samostalni sindikat je blagovremeno dostavio prijedlog ovog sporazuma na razmatranje i usvajanje Vladi FBiH i vladama kantona.

Prema riječima predsjednice Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija KS Višnje Ljubijankić, Kanton Sarajevo je, u okviru propisanih procedura, pribavio neophodne saglasnosti i odluke o prihvatanju ovog sporazuma i od Grada Sarajevo i svih općina u Kantonu, kao i ovlaštenja da premijer KS potpiše ovaj sporazum u njihovo ime.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti