Vlada KS u pregovorima sa Ruskim fondom direktnih investicija i AstraZenecom

12.03.2021. 07:51 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS u pregovorima sa Ruskim fondom direktnih investicija i AstraZenecom

Imajući u vidu izuzetno ozbiljnu situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada KS poziva sve zainteresovane dobavljače da pošalju ponude.

Imajući u vidu izuzetno ozbiljnu situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo poziva sve potencijalne dobavljače registrirane u Bosni i Hercegovini, a koji mogu osigurati uvoz vakcina u Sarajevo da dostave ponude sa jasno iskazanim cijenama i rokovima isporuke. Svi koji su zainteresirani mogu dobiti pismo namjere od Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je večeras iz Vlade KS.

"Od prvog dana mandata neprestano radimo na iznalaženju načina da što prije nabavimo minimalno potrebnih 100.000 doza vakcina za naše građane. Svakodnevno obavljamo sastanke i upućujemo dopise jer nam je jasno da moramo učiniti sve da građanima osiguramo vakcine, budući da su nas viši nivoi vlasti iznevjerili", rekao je premijer Edin Forto.

Do sada je Vlada Kantona Sarajevo izdala pismo namjere predstavnicima šest firmi iz Bosne i Hercegovine koje su iskazale interes da pregovaraju s ciljem prikupljanja ponuda za nabavku vakcina, a za šta su osigurana budžetska sredstva.

Također, uspostavljen je direktni kontakt sa rukovodstvom Ruskog fonda direktnih investicija te predstavnicima AstraZenece.

U cilju da se u što skorijem roku izvrši nabavka vakcina za građane Kantona, predsjednicima i premijerima Srbije, Hrvatske i Slovenije su poslana pisma sa molbom da Kantonu Sarajevo prodaju određene količine vakcina po cijenama koje su i sami platili za njihovu nabavku, saopćeno je iz Vlade KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti