DHL Express otvara novi međunarodni sortirni centar na aerodromu Malpensa

12.03.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba
DHL Express otvara novi međunarodni sortirni centar na aerodromu Malpensa

DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, nedavno je otvorila svoj novi logistički sortirni centar na aerodromu Malpensa.

DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, nedavno je otvorila svoj novi logistički sortirni centar na aerodromu Malpensa. Sa novim objektom u blizini Milana, strateški lociran kao ulazna tačka za cargo za južnu Evropu, kompanija proširuje svoje kapacitete u Evropi i na taj način pokazuje svoju predanost za poboljšanje usluga svojim klijentima.

U najsavremenijem sortirnom centru, DHL će biti u mogućnosti da prihvati preko 30 letova dnevno i sortira oko 38,000 koleta po satu uz pomoć automatizovanog sistema za sortiranje i skeniranje. U ovom objektu radi 900 uposlenika - tokom "peak" perioda, broj se može povećati za dodatnih 10%.

"Pandemija nije samo promijenila naše živote trenutno, već je promijenila i našu budućnost. Globalizacija i digitalizacija igraju ključnu ulogu u oporavku ekonomije od Covid-19. Oni omogućavaju E-trgovinu i međunarodnu trgovinu, koji podržavaju povećanu potrebu za express usluge. Sa našim novim logističkim sortirnim centrom u Italiji, možemo reagovati na ovu povećanu potrebu povezujući međunarodna tržišta", rekao je Alberto Nobis, CEO DHL Express Europe.

Sa investicijom od 110 miliona Eura, Malpensa predstavlja jednu trećinu ukupne investicije u Italiji za diviziju DHL Express. Kao četvrti po veličini evropski sortirni centar, pridružuje se Lajpcigu, I. Midlandsu u V. Britaniji i Briselu. Sagrađen je u potpunosti u skladu sa najnovijim vodiljama GoGreen strategije Deutsche Post DHL Grupacije za nove objekte, inspirisana samoodrživosti, sigurnosti i efikasnosti. Novi dualni objekat integriše sve DHL Express procese pod jednim krovom, sortirni centar koji upravlja zračnim avio uslugama i servisni centar za posljednji korak dostave ili preuzimanja pošiljke.

"Malpensa sortirni centar je je vodeća snaga naše strategije jačanja u Italiji, gdje imamo ambiciozan plan investicije od preko 350 miliona Eura sa ciljem da budemo partneri kompanijama koje proizvode i izvoze odlične proizvode Italije u cijeli svijet", rekla je Nazzarena Franco, CEO DHL Express Italy, i dodala " Bez obzira na pandemiju, naše poslovanje nikad nije stalo, i uvijek smo pokušali da uskladimo potrebe kompanija podržavajući njihove napore, naročito na ino tržištima. Lombardija predstavlja jednu trećinu izvoza zemlje zahvaljujući dinamičnosti poduzetničkog sistema i veoma inovativnog lanca nabave kao što su IT, tekstil, moda, aeronautika, automoto industrija i sa novim sortirnim centrom želimo doprinijeti rastu izvoznika iz Italije", zaključuje Nazzarena Franco.

Novi sortirni centar je u mogućnosti da transportuje Express pošiljke u i iz Italije preko aerodroma u Ankoni, Pizi, Napulju, u i iz Evrope sa tranzitom u Lajpcigu, Briselu, Parizu, Barseloni, Vitoriji, Londonu, I. Midlendsu, Kelnu, Zagrebu, Atini, Budimpešti i Solunu. Dodatno, pošiljke se mogu transportovati i van Evrope ka Bahreinu, Seulu i Sinsinatiju (US).

Sve povezane industrije koriste usluge DHL Express i njih podržava ovaj sortirni centar, od proizvodnje do luksuza, od e-trgovine do automoto industrije, hemijske industrije, aeronautike. Od 30. decembra 2020., DHL Express Italija podržava dostavu Covid19 vakcina i njihovu distribuciju u regiji i unutar zemlje iz sortirnog centra u Malpensi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti