Pojašnjenje iz Vlade RS ko će dobiti minimalac, a ko porez i doprinose

24.03.2021. 07:51 / Izvor: Akta.ba
Pojašnjenje iz Vlade RS ko će dobiti minimalac, a ko porez i doprinose

Privrednici kojima je zbog pandemije onemogućen rad prema odluci Republičkog štaba biće isplaćena minimalna plata i doprinosi za period u kojem ne budu radili.

Privredni subjekti čiji rad zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije bude zabranjen mjesec dana, ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plate i pripadajućih poreza i doprinosa, zaključeno je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima udruženja “Horeka” i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko - preduzetničke komore.

U saopštenju Vlade RS navode da poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba bude zabranjen manje od jednog mjeseca (primjera radi: sedam dana, 15 dana, 20 dana), ostvaruju pravo na podršku koja je definisana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Višković je izjavio da privrednici kojima je zbog pandemije onemogućen rad prema odluci Republičkog štaba biće isplaćena minimalna plata i doprinosi za period u kojem ne budu radili.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti