DHL Express ima vitalnu ulogu u logistici vakcina protiv COVID-19

30.03.2021. 12:43 / Izvor: Akta.ba
DHL Express ima vitalnu ulogu u logistici vakcina protiv COVID-19

Za DHL je u prošli četvrtak bio jedan od posebnih dana kada su svakodnevnu misiju da "spajamo ljude – poboljšavamo živote" potvrdili na djelu u historijskom trenutku borbe prodiv pandemije.

Za DHL je u prošli četvrtak bio jedan od posebnih dana kada su svakodnevnu misiju da "spajamo ljude – poboljšavamo živote" potvrdili na djelu u historijskom trenutku borbe prodiv pandemije.

Kao što je poznato, 25.03.2021. godine u prijepodnevnim satima je stigao pri kontigent vakcina za imunizaciju stanovništva preko COVAX mehanizma, što na neki način, simbolično predstavlja prvi korak u organizovanom načinu suprotstavljanja COVID19 pandemiji putem vakcinacije stanovništva.

U logističkom smilslu, vakcine su u organizaciji DHL Express mreže avionom stigle na aerodrom u Sarajevu, a zatim nakon carinske procedure odmah prema dogovorenoj raspodjeli otpremljene Zavodu za javno zdravstvo FBIH u Mostaru, JZU Institut za javno zdarvstvo RS u Banja Luci, te JZU Zdravstveni centar Brčko. Svo vrijeme nadzor nad pošiljkama u transportu unutar BiH su imali naši kuriri DHL-a.

"Izuzetna nam je čast da je baš DHL Express nominovan za ovaj izazovan i važan poduhvat, posebno imajući u vidu specifičnosti same pošiljke i zahtjeva u pogledu održavanja temperature, gdje je DHL pokazao svoje tehnološke, tehničke i stručne ljudske sposobnosti. Pored toga, pošiljku je bilo potrebno u što kraćem roku dostaviti na navedene adrese kako bi se što manje izlagala riziku oscilacije temperature", navode iz DHL-a.

Naredni dan 26.03.2021. godine je putem DHL Express mreže stigao i ostatak pošiljke sa sadržajem neophodnim da se vakcine mogu početi primjenjivati u procesu imunizacije. S ponosom ističemo da smo misiju uspješno realizovali.

"Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji i koordinaciji kompaniji Hercegovinalijek d.o.o. kao i Ministarstvu civilnih poslova BiH koji su također imali veoma važnu ulogu u cijelom procesu. Poručujemo građankama i građanima ove zemlje da se svi zajedno čuvamo, i čuvamo druge, te da vjerujemo da će sve ovo uskoro biti iza nas. Iako ovo nisu niti prve, a ni jedine vakcine koje su već stigle u našu zemlju preko neke od DHL divizija, a koje zastupa DHL Inetrnational d.o.o. iz Sarajeva, ovaj projekat ima poseban značaj za sve nas", poručuju iz ove kompanije i napominju da će DHL i dalje biti tu da ispunjava svoju misiju, zbog koje rado dolaze na posao, a što je oslikano u  sloganu: Connecting people. Improving lives.“ (Spajamo ljude. Poboljšavamo živote.).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti