Džindić i predstavnici Sindikata radnika rudnika FBiH o procesu restrukturiranja

07.04.2021. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Džindić i predstavnici Sindikata radnika rudnika FBiH o procesu restrukturiranja

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sastao se jučer s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH sa kojima je razgovarao o pokrenutom procesu restrukturiranja.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sastao se jučer s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH sa kojima je razgovarao o pokrenutom procesu restrukturiranja i utvrđivanja sistematizacije radnih mjesta u rudnicima.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić i predstavnici Sindikata, kao i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Admir Andelija.

Na sastanku je istaknuto da će razgovori o rješavanju postojećih problema u rudnicima biti nastavljeni u narednom periodu s ciljem perspektivnog nastavka rada rudnika u FBiH, te da će Federalno ministarstvo energije, rudarstva industrije uložiti sve napore kako bi to bilo i ostvareno, saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti