Smederevski "Jugoteks" otvara pogon u Milićima

08.04.2021. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Smederevski 'Jugoteks' otvara pogon u Milićima

Tekstilna industrija "Jugoteks" iz Smedereva proizvodi radnu i specijalizovanu zaštitnu opremu.

Tekstilna industrija “Jugoteks” iz Smedereva, koja proizvodi radnu i specijalizovanu zaštitnu opremu, otvara pogon u Milićima.

Na proširenje proizvodnje na teritoriji Republike Srpske odlučili su se jer im je Opština Milići ponudila dobre uslove za saradnju, piše srpskainfo.

Objekat za proizvodni pogon "Jugoteksu" Opština Milići ustupila je besplatno. Iz budžeta su izdvojili 20.000 KM za adaptaciju prostora koji nije bio u funkciji. Isto toliko izdvojili su i za obuku radnica, kako bi smanjili ovoj firmi troškove, kojima bi stvorili uslove za početak rada.

Rukovodilac proizvodnog pogona u Milićima, Milijana Sušić, ističe da će proizvodnja u punom obimu početi najkasnije za dva mjeseca i da je plasman kompletnog proizvodnog programa već obezbijeđen.

"Cilj nam je da modernizujemo proizvodnju, nabavimo i nove, savremene mašine. Naša kompanija sarađuje sa više od 50 kompanija iz Srbije, regiona i Evrope, a bogato iskustvo koje smo sticali u protekle dvije i po decenije garant su kvaliteta kojim smo se odavno dokazali na zahtjevnom tržištu. Trenutno na obuci imamo 25 radnika, a težimo da broj zaposlenih udvostručimo. Namjera nam je da pogon radi u dve smjene", ističe Sušićeva.

U Opštini Milići ovih dana trebalo bi da zaključe i ugovor s firmom “"Fibraworld" iz Gradačca o otvaranju mini-pogona za proizvodnju visokokvalitetnih profila od fiberglasa u prostorijama bivše osnovne škole u Novoj Kasabi, gdje će biti zaposleno desetak radnika.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti