U RS ovih dana stižu nove količine vakcine "Sputnjik V"

10.04.2021. 10:23 / Izvor: SRNA
U RS ovih dana stižu nove količine vakcine 'Sputnjik V'

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ovih dana Republika Srpska trebala da dobije nove količine ruske vakcine "Sputnjik V".

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ovih dana Republika Srpska trebala da dobije nove količine ruske vakcine "Sputnjik V".

On je napomenuo da RS ima nešto vakcina "Pfizer", a da postoji mnogo problema sa vakcinom "AstraZenecu" u tumačenju koje dolazi od EU koja je matični prostor za njenu proizvodnju. 

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima dovoljno respiratora, maski i materijala i prostora za liječenje pacijenata od virusa korona.

Dodik je za RTRS rekao da je Republika Srpska tokom pandemije virusa korona cijeli proces vodila vrlo odgovorno, da ni u jednom trenutku ništa nije zastalo i da je nabavljeno sve što je neophodno.

"Republika Srpska je učinila sve da rezerviše i napravi okvirni ugovor sa ruskim proizvođačem na 1,1 milion vakcina", istakao je Dodik, dodajući da samo one zemlje koji su proizvođači mogu računati da imaju vakcinu.

On je rekao da je Republika Srpska platila 6,2 miliona eura za vakcine preko mehanizma "COVAX" i nije ih dobila iako predstavnici međunarodne zajednice i dalje tvrde kako političari ovdje ne rade svoj posao, a da su oni dobronamjerni.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti