Počela isplata dvije zaostale plate u GRAS-u

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počela isplata dvije zaostale plate u GRAS-u

Nakon što je odblokiran račun, počela je isplata dvije zaostale plate radnicima GRAS-a.

25.05.2021. 16:10 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je odblokiran račun, počela je isplata dvije zaostale plate radnicima GRAS-a.

"Vlada Kantona Sarajevo do sada je uradila niz koraka za poboljšanje rada ovog preduzeća, iako smo svjesni činjenice da ovakvo stanje nije dobro ni za koga i da su potrebne hitne i korjenite promjene. U dogovoru sa Upravom, radit ćemo na hitnoj reorganizaciji ovog preduzeća, jer ne smijemo više dozvoliti da radnici nemaju svoju zarađenu platu, niti da građani ispaštaju radi dugogodišnjih problema koje GRAS  ima u svom poslovanju", rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U periodu od oktobra prošle godine do danas isplaćeno je nešto više od 24 miliona maraka na osnovu više od 1.000 tužbi radnika na ime kolektivnog ugovora iz 2006. godine. To dodatno otežava normalan rad preduzeća, ali i nemogućnost djelovanja Ministarstva, jer je Vlada KS napravila ogromne napore da nađe sredstva i iskoristila sve moguće resurse, uzimajući u obzir da je budžet ove godine značajno manji u odnosu na prethodne godine.

"U narednom periodu ćemo napraviti dugoročna rješenja za Gras i za javni prevoz sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana našeg kantona", dodao je ministar Šteta.

 

PODIJELI:
TAGOVI:

GRAS

isplata plata

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti