Vlada KS: Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS: Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

27.05.2021. 14:25 Izvor: / Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU Opća bolnica ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 01.01. do 31.03.2021. godine.

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom  navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije virusa COVID-19 bili angažovani u COVID odjeljenjima.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM  kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti