Dopredsjednik Vuković u posjeti firmi Aida Commerce doo

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dopredsjednik Vuković u posjeti firmi Aida Commerce doo

Razgovarano je o trenutnom poslovanju, planovima za budućnost, odnosno promociji projekata reciklažne industrije BiH i njenih potencijala

25.07.2021. 05:00 / Izvor: Akta.ba

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković zajedno s Adelom Vukotić-Terek, Sekretarom asocijacije metalske i elektro industrije VTK posjetio je firmu Aida Commerce doo Sarajevo, gdje su im se pridružili i predstavnici UNDP-a, a sve u cilju zajedničke buduće suradnje.

Tom prilikom Edin Džanković, direktor firme, prisutne je poveo u obilazak novog suvremenog pogona firme Aida Commerce – Eko World u Vogošći, gdje su razgovarali o trenutnom poslovanju, planovima za budućnost, odnosno promociji projekata reciklažne industrije BiH i njenih potencijala, te su na tu temu dogovoreni daljnji susreti kao i nastavak suradnje.

Dopredsjednik Vuković je istakao kako je Aida Commerce svjesna činjenice da će Bosna i Hercegovina svoje ekonomske interese moći braniti samo ako napravi veći iskorak ka zelenoj i samoodrživoj ekonomiji i da u tom kontekstu kontinuirano razvija svoje poslovanje, te prateći globalne trendove investira u nove pogone i tehnologije, što je za svaku pohvalu.

Aida Commerce je dugogodišnji član Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i tijekom suradnje su pokazali visoku profesionalnost i doprinos Komori kroz aktivno djelovanje u radu Odbora za reciklažu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti