I ministarstvo prometa se oglasilo o tunelu Hranjen, evo šta kažu

04.08.2021. 13:18 / Izvor: Akta.ba
I ministarstvo prometa se oglasilo o tunelu Hranjen, evo šta kažu

Povodom medijskih natpisa vezano za izgradnju tunela Hranjen, danas se saopćenjem za javnost oglasilo i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Povodom medijskih natpisa vezano za izgradnju tunela Hranjen, danas se saopćenjem za javnost oglasilo i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Kako kažu, prema Zakonu o cestama Federacije BiH odgovorni implementator projekta za Izgradnju brze ceste Prača - Goražde, dionica tunel Hranjen, je JP Autoceste Federacije BiH.

"Izbor izvođača i nadzora radova, potpisivanje ugovora za radove, nadzor i terensku kontrolu realizacije projekta izgradnja tunela Hranjen provodi isključivo JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar", ističe se u saopćenju.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je stoga 1.7.2021.godine zatražilo detaljno izjašnjenje o realizaciji projekta izgradnje tunela Hranjen s naglaskom na završetak ovog projekta prema potpisanom Ugovoru o izvođenju radova.

"Kako nismo zaprimili odgovor uputili smo dodatnu pismenu urgenciju prema JP Autoceste FBiH našim aktom od 16.07.2021.godine", navode iz ministarstva.

Na osnovu povratnih informacija koje dostavi Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH, Ministarstvo će pripremiti Informaciju i dostaviti Vladi Federacije BiH kako bi se razmatralo na prvoj narednoj sjednici Vlade Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti