Turistička zajednica KS uskoro će izraditi Sarajevo Card (VIDEO)

14.08.2021. 11:45 / Izvor: Fena
Turistička zajednica KS uskoro će izraditi Sarajevo Card (VIDEO)

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u narednom periodu radit će na digitalizaciji turističke ponude.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u narednom periodu radit će na digitalizaciji turističke ponude što podrazumijeva izradu kartica Sarajevo Card.

"Te kartice namijenjene su za turiste koji će na kartici imati objedinjeno gradski prevoz, muzeje, pozorišta i ostale kategorije iz kulture, sporta i turizma u Kantonu Sarajevo. Na taj način će im biti omogućene posjete navedenih institucija po znatno nižim cijenama, ali se sve mora kupovati u paketu", izjavio je u razgovoru za Fenu predsjednik Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Govoreći o posjeti turista kaže da turizam bilježi rast u ovoj godini, te je u julu zabilježeno 123.000 noćenja.

"Ta brojka je premašila sva naša očekivanja, nismo se nadali da ćemo dostići taj nivo. Na to zasigurno utiče da je imunizacija stanovništva krenula u Kantonu Sarajevo", rekao je Magoda.

Turistička zajednica radi i na rebalansu budžeta kako bi se više doprinjelo oporavku turizma. U tom cilju pružit će se podrška starim zanatima zahvaljujući projektu sa Ministarstvom privrede KS.

"Pomoći ćemo starim zanatlijama da riješe minimalne doprinose za radnike za pola godine. Mislim da su oni najugroženija kategorija u turističkoj industriji zbog pandemije", kazao je Magoda.

Turstička zajednica je sa Vladom Kantona Sarajevo došla na ideju kako da se oduži Vladi Srbije na doniranim vakcinama AstraZeneca.

"U prošlom mjesecu su Vladi Srbije uručeni vaučeri od 400.000 KM, koji će koristiti zdravstveni radnici u Srbiji. Taj projekt je zaživio jer smo izabrali po javnom pozivu hotele koji će vršiti usluge, te od septembra očekujemo prve korisnike vaučera iz zdravstvenog sektora Srbije", rekao je Magoda. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti