KS: Objavljen Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje filmova i serija

14.09.2021. 12:27 / Izvor: Akta.ba
KS: Objavljen Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje filmova i serija

Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija.

Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za predlaganje projekata za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija za 2021. godinu.

Pravo prijave za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje dugometražnog igranog, kratkog igranog i dokumentarnog filma, animiranog filma i razvoj dramskih serija imaju pravne osobe registrirane za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Kantonu Sarajevo - producenti.

Neki od općih kriterija su: registracija udruženja, fondacije ili drugog pravnog lica, realizacija projekata podnosioca zahtjeva iz tačke, sa analitički razrađenim troškovnikom projekta koji su od interesa za građane Kantona ili doprinose razvoju i afirmaciji Kantona i provode se na području Kantona, ekonomska ili društvena opravdanost projekta koje podnosilac zahtjeva predlaže i sprovodi, Program rada za tekuću godinu sa obrazloženjem, finansijski plan za tekuću godinu, izvještaj o urednom finansijskom poslovanju (bilans stanja, bilans uspjeha i narativni izvještaj za prethodnu godinu), finansijski izvještaj kompletnog projekta o utrošku sredstava odobrenih u prethodnoj godini iz sredstva Ministarstva kulture i sporta te organiziranost i broj članova udruženja.

Javni poziv će biti otvoren za podnošenje prijava do utorka, 05. oktobra 2021. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti