Prointer SAP Partner Day: Integrisani informacioni sistem u službi korisnika

26.10.2021. 15:44 / Izvor: Akta.ba
Prointer

Ništa se više ne radi "pješke", mogućnost greške je minimalna, a zahvaljujući digitalizaciji u poslovanju svi sistemi su uvezani i svim podacima praktično baratate u realnom vremenu.

Ništa se više ne radi "pješke", mogućnost greške je minimalna, a zahvaljujući digitalizaciji u poslovanju svi sistemi su uvezani i svim podacima praktično baratate u realnom vremenu. Tako bi se ukratko mogao opisati SAP, integrisani informacioni sistem koji je, kažu u Elektroprivredi Republike Srpske, spas za velike kompanije i sisteme. 

Pioniri u implementaciji SAP-a koji u narednom periodu, uz primjenu novih modula, planiraju da zaokruže kompletan poslovni proces, imali su šta da prenesu kolegama, partnerima i brojnim korisinicima tog sistema na konferenciji Prointer SAP Partner Day u Banjaluci koju je organizovala kompanija Prointer ITSS, članica Infinity International Group.

"Konferencija je okupila zaista veliki broj učesnika kojima možemo prenijeti svoja iskustva i saslušati njihova koja će nam biti dragocjena. SAP je za nas bio veliko iskustvo uz pomoć kojeg smo postali informatički mnogo pismeniji i bez kojeg veliki sistemi poput našeg jednostavno ne bi mogli da funkcionišu. Kompletno uvezani poslovni procesi koje u svakom trenutku možete da pratite, analizirate i shodno tome planirate, značajno su smanjili naše troškove na svim nivoima i omogućili nam veće prihode", kaže Alma Radusinović iz Elektrokrajine.

Napominje da Elektroprivreda kroz već ugovorene projekte planira da sa SAP modulima za uvezivanje tehničke, kadrovske i pravne službe i modulom za obračun plata zaokruži sve ono što im je nedostajalo. Time će kompleksni i teritorijalno razuđeni poslovni sistem poslovati na najvišem nivou i po uzoru na svjetske kompanije tog ranga.

Okupivši naše klijente iz Elektroprenosa BiH, Elektroprivrede Republike Srpske i Poreske uprave, prvi put smo svi zajedno imali priliku da čujemo sve ono što im je pomoglo u reinženjeringu poslovnih procesa, ali i njihova viđenja za unapređenje i otklanjanje eventualnih nedostataka, kažu organizatori konferencije.

"Naša kompanija jedina u Bosni i Hecegovini ima prestižni status Gold SAP partnera, dobijen na osnovu uspješno implementiranih projekata, sertifacije stručnjaka i, generalno, zadovoljstva klijenata. U praksi, to znači bolju i direktniju podršku od SAP-a i prioritet u rješavanju bilo kakvih problema kod korisnika. Današnja konferencija pokazala je da zaista imamo zadovoljne klijente i zato planiramo da ona postane neka vrsta tradicije", kaže Sandra Jovanović, rukovodilac sektora za razvoj SAP rješenja u kompaniji Prointer ITSS.

Među zadovoljnim klijentima svakako je i Poreska uprava Republike Srpske koja je zahvaljujući SAP-u praktično uvela kompletno onlajn poslovanje i podnošenje prijava bez čekanja u redovima, a ujedno i ostvarila znatno veće prihode.

"Čak i u vrijeme pandemije, kada su poreske uprave žalile na značajan pad prihoda, mi smo uspjeli da prođemo sa minimalnim smanjenjem i u naplati direktnih poreza o čijem značaju je suvišno i govoriti. Integrisani informacioni sistem za nas je od strateškog značaja, o čemu svjedoči kontinuirano povećanje prihoda koji su od 2016. povećani za 307 miliona KM", kaže Persa Paić, pomoćnik direktora u sektoru za usluge obveznicima u Poreskoj upravi RS.

Napominje da će zahvaljujući integrisanom poslovanju, Poreska uprava svojim korisnicima uskoro dostavljati sve svoje akte u elektronskoj formi, a sve ostalo već je onlajn i na "dugme", bez redova i guranja ispred šaltera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti