parlament fbih

Foto: Fena

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ministrica obećala stavljanje van snage Pravilnika o fiskalnim sistemima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta sinoć je na sjednici zatražio stavljanje van snage Pravlnika o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH.

01.12.2021. 08:22 / Izvor: Akta.ba

Predstavnički dom Federalnog parlamenta sinoć je na sjednici zaključkom zatražio od Federalnog ministarstva finansija stavljanje van snage Pravlnika o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH.

Zaključak Predstavničkog doma je usvojen, a federalna ministrica obećala je za govornicom da će to učiniti. 

Istim zaključkom je Vlada FBiH zadužena da uputi u parlamentarnu roceduru novi zakon o fiskalnim sistemima radi unapređenja postojećih rješenja u ovoj oblasti, a od Ministarstva finansija i Vlade je zatraženo donošenje provedbenih akata kako bi se mogao implementirati Zakon o eletronskom potpisu FBiH (Službeni glasnik BiH 91/06).

Predstavnički dom PFBiH također traži da u budžetu Federacije za iduću godinu bude planiran potrebni novac za subvencioniranje obaveza prilagođavanja fiskalnih kasa, odnosno za provedbu sistema nakon usvajanja zakona o fiskalnim sistemima.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti