Pametni digitalni asistent: MyQ Roger postao IT proizvod 2021. godine

09.12.2021. 09:48 / Izvor: Akta.ba
MyQ Roger

MyQ je sa svojim pametnim digitalnim poslovnim pomoćnikom MyQ Rogerom osvojio 1. mjesto na prestižnom takmičenju Computerworld 2021 za IT proizvod godine.

MyQ je sa svojim pametnim digitalnim poslovnim pomoćnikom MyQ Rogerom osvojio 1. mjesto na prestižnom takmičenju Computerworld 2021 za IT proizvod godine.

"Činjenica da je naše pametno uredsko rješenje MyQ Roger pobijedilo na takmičenju IT proizvoda 2021. manje od godinu dana nakon lansiranja potvrđuje da se krećemo u pravom smjeru s našim rješenjima. To takođe znači da dobijamo vrlo dobar i pozitivan odgovor od renomiranih i nezavisnih IT stručnjaka, što je važna vijest za naše partnere koji implementiraju MyQ X i MyQ Roger rješenja širom svijeta", komentirao je Martin Januš, izvršni direktor MyQ Solution.

MyQ Roger je pametni digitalni asistent koji radi u oblaku i nudi praktičan i siguran tok rada dokumenata s bilo kojeg mjesta, zadovoljavajući trenutne potrebe hibridnog načina rada. Osim toga, njegov SaaS model (softver kao usluga) u potpunosti je prilagodljiv i može dinamički odgovoriti na potrebe organizacija koje ga koriste.

Između ostalog, MyQ Roger omogućuje sigurno rukovanje dokumentima s bilo kojeg mjesta u svijetu bez potrebe za uspostavljanjem složene VPN veze s mrežom preduzeća. MyQ Roger omogućuje beskontaktno upravljanje multifunkcijskim uređajima te omogućuje ne samo ispis, već i kopiranje i skeniranje putem mobilnog uređaja korisnika, što je u skladu s trendom tzv. Politike ureda bez papira. Osim toga, može izvršiti i sve radnje pokrenute glasovnim naredbama, što je posebno korisno za slabovidne korisnike i korisnike s tjelesnim nedostacima.

Aplikacija nudi niz potpuno prilagodljivih funkcija, uključujući mogućnost jednostavnog postavljanja tokova rada dokumenata koje svaki korisnik može prilagoditi svojim potrebama bez potrebe za profesionalnom podrškom IT stručnjaka.

Glavne prednosti MyQ Roger rješenja, IT proizvoda u 2021.:

- Trenutna dostupnost — namjenska mobilna aplikacija za iOS i Android potpuno je besplatna.

- Revolucionarno rješenje u potpunosti radi u javnom oblaku i pruža podršku za hibridno radno mjesto.

- Fleksibilan tok rada na temelju postavki svakog pojedinog korisnika

- Mobilni ispis i skeniranje, ispis i skeniranje iz oblaka, pregled mapa u oblaku

- Sigurnost i zaštita — prijava na multifunkcijske uređaje pomoću dinamičkih QR kodova, potpuno daljinsko upravljanje za beskontaktno korištenje multifunkcijskog uređaja

- Pristupačnost zahvaljujući glasovnim naredbama

- Direktna integracija s Microsoft Universal Print i podrška za ispis s Chromebooka

- Jedinstvena infrastruktura s mogućnošću offline ispisa na Internet, ne zahtijeva lokalnu aplikaciju instaliranu na računar

MyQ rješenje je također jedinstveno po svojoj jednostavnosti za korištenje i već je instalirano na više od milion uređaja u gotovo 100 zemalja širom svijeta. MyQ rješenje je u prošlosti nagrađivano mnogim prestižnim nagradama kao što su IT proizvod godine Computerworld 2008 - 2014, nagrada Leading the Charge Innovation Award 2018.–2014, nagrada za inovacije »Leading the Charge« 2018. i 2020. godine na HP JetAdvantage Partner te Buyers Lab Intelligence Award — izbor 2021. CIO Magazine Business World takođe je uvrstio MyQ u uži izbor kao jednu od »100 najboljih čeških tehnoloških preduzeća«.

Ovlašteni MyQ partner za Bosnu i Hercegovinu je Xenon forte d.o.o. Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti