Kyocera Document Solutions Inc. osvojila Good Design Award 2016

19.12.2016. 12:10 / Izvor: Akta.ba
Kyocera Document Solutions Inc. osvojila Good Design Award 2016

Ovi uređaji osvojili su nagradu zbog svog jednostavnog i kompaktnog dizajna.

Kyocera Document Solutions Inc. (Predsjednik: Takashi Kuki), jedna od vodećih svjetskih korporacija koja nudi rješenja za prikaz i sisteme za upravljanje dokumentima, sa zadovoljstvom objavljuje da je s novim A4 multifunkcijskim uređajima i printerima, ECOSYS M5526cdw, ECOSYS P5026cdw, ECOSYS M2640idw i ECOSYS P2040dw, osvojila Good Design Award 2016 čiji je domaćin Japanski institut za dizajn i promociju (JDP).

Ovi uređaji osvojili su nagradu zbog svog jednostavnog i kompaktnog dizajna zahvaljujući kojem stanu u svaku kancelariju te zbog svoje velike upotrebljivosti —uključujući tihi način rada sa minimalnim nivoom buke i jednostavnom zamjenom tonera. Sva pažnja je usmjerena na dizajn, uzimajući u obzir kako bi ovi poslovni modeli A4 multifunkcijskih uređaja i printera bili iskorišteni u kancelariji. Jednostavan dizajn vanjskog izgleda je uočljiv najviše na minimalnim izbočinama na kućištu uređaja.

Nadalje, naročito je postignut nizak nivo buke pri radu budući da će se ovi proizvodi najviše koristiti u kancelariji ili radnoj okolini. Ujedno je skraćeno vrijeme čekanja na prvu kopiju kako bi bio osiguran brz rad i poboljšana produktivnost. Da bi odgovarali radnoj okolini, moguća je fleksibilna ugradnja zahvaljujući standardnoj bežičnoj LAN funkciji. Uređaj također dolazi sa alatom za udaljeno upravljanje sa značajnim funkcijama, uključujući postavke naredbi za više multifunkcijskih uređaja i printera te racionalizacijom radova na održavanju od strane kupaca.

U svom izvještaju ocjenivači su napisali: "Uređaji se odlikuju svojom malom veličinom i niskim operativnim nivoom buke, kao i velikom funkcionalnošću, koja uključuje daljinski alat za postavke sa mnogim funkcijama, uključujući funkciju postavljanja više uređaja istovremeno u grupu. Kućište je kompaktno i operacijska ploča je jednostavna za upotrebu. Cijeli dizajn, uključujući rad i jednostavno održavanje osigurava korisniku jednostavno odrađivanje zadataka sa dokumentima."

Inače, priznanje Good Design Award je cjelokupan sistem procjene i preporuke, koji ima za cilj istaknuti izvanredan dizajn i dostignuća koja doprinose obogaćivanju našeg života, privrede i društva u cjelini. Nagradu dodjeljuje japanska fondacija Japan Institute for Design Promotion (JDP). Fondacija ima bogatu tradiciju kao nasljednik priznanja Good Design Selection System (ili G Mark System), koji je Ministarstvo međunarodne trgovine i industrije (sada Ministarstvo privrede, trgovine i industrije) osnovalo 1957. godine. Ispitivanja se provode u posljednjih 60 godina, testiraju se proizvodi iz različitih industrijskih sektora, na godinu se procjenjuje oko 1200 različitih proizvoda. Primaoci nagrade za dobar dizajn imaju pravo koristiti G oznaku koja je simbol kvaliteta dizajna već više od pola vijeka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti