Huawei

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Huawei Technologies reagovao na pisanje BIRN-a: Bili smo i ostajemo otvoreni za saradnju

Huawei Technologies d.o.o. Banja Luka reagovao je na objavu teksta BIRN-a o vezama bh. ministara i ove kompanije.

10.01.2022. 14:33 / Izvor: Akta.ba

Huawei Technologies d.o.o. Banja Luka reagovao je na objavu teksta BIRN-a o vezama bh. ministara i ove kompanije.

Huawei Technologies je privatna kompanija koja je 100% u vlasništvu svojih zaposlenika, te niti jedna vladina organizacija, politička partija ili bilo kakva druga organizacija ne posjeduju dionice Huawei-ja niti imaju kontrolu nad Huawei. Huawei uvijek poštuje i slijedi internacionalne zakone i regulative, kao i zakone i regulative država u kojima poslujemo.

Sigurnost i zaštita podataka je glavni prioritet naše kompanije. Huawei posjeduje izuzetnu uspješnost što se tiče sigurnosti podataka. Huawei nikada nije imao niti jedan veći sajber- sigurnosni incident kroz historiju rada sa više od 500 telekom operatera, uključujući najuspješnijih 50 telekom operatera na svijetu, kroz 20 godina poslovanja u 170 zemalja, tokom kojeg smo uspješno spajali preko 3 milijarde ljudi. Niti jedan drugi vendor ne posjeduje ovakav uspjeh po pitanju sajber sigurnosti.

Također, Huawei je najviše provjeravana IKT kompanija na svijetu. Huawei je uspostavio više centara za sajber sigurnost i transparentnost, od čega su 3 u Evropi, te uspješno surađujemo sa vladama i telekom-operaterima na suzbijanju sajber sigurnosnih incidenata. Mi smo jedina kompanija u telekom sektoru koja je dozvolila provjeravanje našeg izvornog koda (source code), čime smo jasno pokazali našu otvorenost i transparentnost.

Huawei je bio i ostaje otvoren za saradnju. Vlada, klijenti i drugi učesnici unutar sigurnosnog eko-sistema su uvijek dobrodošli da sistematično pregledaju naše proizvode i ponude osvrt na bilo kakve nedostatke u dizajnu proizvoda, slabostima mreže, ili kvaliteta koda. Otvorenost i transparentnost su ključ za konstantno učvrščavanje povjerenja i sigurnosti naših proizvoda, te naša kompanija prihvata osvrt sigurnosne zajednice, 

PODIJELI:
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti