Zajedničkim turističkim projektima povezati jadransku obalu i Hercegovinu

25.01.2022. 08:03 / Izvor: Fena
Hercegovina

Naglašeno je kako postoji iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenoga turističkog proizvoda.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg boravio je u ponedjeljak u službenom posjetu kod ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Nikoline Brnjac s kojom je razgovarao o mogućnostima realizacije konkretnih projekata kroz institucionalno jačanje suradnje.

Naglašeno je kako postoji iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenoga turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širemu hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNŽ-u.

"Bogato iskustvo Republike Hrvatske od iznimne nam je važnosti i osobito je primjenjivo u unaprjeđenju djelovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama", kazala je ministrica Brnja.

Ocijenila je kako će suradnju u turizmu konkretizirati u sklopu ovogodišnjeg Sajma privrede u Mostaru.

"Također, što držim osobito bitnim i u čemu se HNŽ-a već pozicionirala kao pouzdan partner, od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija projekata prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima, u čemu se otvaraju nebrojene mogućnosti, s preduvjetima poput transfera znanja, razmjene stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu je ministrica Brnjac najavila nesebičnu potporu", kazao je Herceg, pozvavši hrvatsku ministricu turizma i sporta u uzvratni posjet Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Ministrica Brnjac je posjet prvoga čovjeka izvršne vlasti u HNŽ ocijenila konstruktivnim, najavivši snažan angažman u pomoći ovomu prostoru u razvitku i snažnijemu globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala. I sama je iskazala želju i spremnost za snaženjem prekogranične suradnje i, u tomu smislu, iskorištenje financijskih mogućnosti koje Europska unija nudi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Vizija se zasniva na organiziranju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkoga odredišta, razvijanje cjelogodišnjega aktivnog turizma u svim suvremenim turističkim granama i smjerovima, razvijanju postojećih i osmišljavanju novih turističkih staza, također i potpori stalnoj nadgradnji izobrazbe svih pojedinaca u turističkomu sektoru", zaključio je Herceg.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti