Pino Nature Hotel dobio nagradu "Kongresna zvezda - Meetings star award"

02.02.2022. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Aida Terzić

Treću godinu za redom PINO NATURE HOTEL osvaja NAGRADU KONGRESNA ZVEZDA -MEETINGS STAR AWARD.

Treću godinu za redom PINO NATURE HOTEL osvaja NAGRADU KONGRESNA ZVEZDA -MEETINGS STAR AWARD, koja se dodjeljuje u Ljubljani, za najbolje i najkvalitetnije hotele Jugoistočne Evrope na polju kongresnog turizma. Od ukupnog broja bodova od 4.80 Pino Hotel je osvojio konačnu ocjenu 4,72 u kategoriji BOUTIQUE MEETING HOTELA. 

Pino Hotel je u protekloj godini na krovu hotela izgradio novu VIP panorama kongresnu salu koja ispunjava sve stroge propisane epidemiološke mjere, sa staklenim portalima, prirodnim svjetlom, mogućnošću konstantnog prozračivanja, odvojenih toaleta i fantastičnim pogledom na crnogoričnu šumu, što ga je svrstalo među najbolje hotele za kongresni turizam u jugoistočnoj Evropi.

"Ono što je najinteresantnije za ovu nagradu jeste činjenica da nominirane hotele posjećuju "tajni gosti" (za koje menadžment hotela kao ni uposlenici nisu upoznati), koriste usluge hotela kao stvarni klijenti i na kraju daju svoju ocjenu žiriju. Takodjer nagrada je potpuno besplatna, dakle bazirana isključivo na kvalitetu usluga koje hotel pruža na polju kongresnog turizma. Kongresni turizam je od izuzetnog značaja za BIH i njemu je potrebno posvetiti mnogo više pažnje budući da popunjava periode niske sezone", kazali su iz Pino Nature Hotela.  

Kompanija Toleranca iz Ljubljane je uprkos pandemiji u protekloj godini provela 35 novih evaluacija i recertificirali više od 50 hotela. 

Do sada su pregledali i ocijenili 447 hotela i 42 kongresna centra. Cijenjeni certifikati dodijeljeni su za samo 172 hotela ili 35,18% svih ocijenjenih hotela iz Jugoistočne Evrope.

Ove godine će se zbog Covid mjera održati online ceremonija dodjele nagrada krajem februara.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti