Republički zavod za statistiku oprema nove prostorije, objavljeni tenderi

08.03.2022. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Zavod za statistiku RS

Foto: Capital

Republički zavod za statistiku oprema nove prostorije objavljen tender za nabavku namještaja i računarske opreme.

Republički zavod za statistiku RS objavio je aukciju "Nabavka kancelarijskog namještaja" vrijednu 760.680,00 KM bez PDV-a.

Predmet nabavke je nabavka kancelarijskog namještaja za potrebe opremanja novoizgrađenog objekta Republičkog zavoda za statistiku u ulici Vladike Platona bb u Banja Luci.

"Ovaj postupak javne nabavke će se provesti uz korištenje kriterija najniža cijena, a Ugovor će se dodijeliti izabranom ponuđaču koji je dostavio prihvatlјivu ponudu sa najnižom cijenom", navodi se u tenderu.

Za oprema nove zgrade Republički zavod za statistiku RS između ostalog nabavlja 29 radnih fotelja,  119 radnih stolova, 143 radne stolice, 8 sklopivih elemenata čajne kuhinje, 8 frižidera i 8 sudopera.

Konferencijska sala će biti opremljena udobnim foteljama sa drvenim dijelovima koji su presvučeni kožom.

Da će biti bogato uređena nova zgrada pokazuje i nabavka stilskog namještaja, tačnije nabavlja se stilski dvosjed, fotelja i stilski klub stol. Osim toga bit će nabavljena i tri ćilima te četiri umjetničke slike naslikane tehnikom slikanja na platnu, a motiv je priroda.

Osim namještaja nabavlja se i računarska oprema za koju je raspisan aukcija "Nabavka hardverske infrastrukture" vrijedna 922.300,00 KM bez PDV-a.

Podsjetimo, Pravobranilaštvo i Zavod za statistiku su u julu prošle godine preuzeli objekte za svoje potrebe u ulici Vladike Platona bb Banja Luka. Za objekte Pravobranilaštva i Zavoda za statistiku u 2019. godini Vlada RS je izdvojila 12 miliona KM iz Programa javnih investicija RS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti