ISS sproveo certifikacijski audit u firmi Geonova d.o.o. iz Banja Luke

09.03.2022. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Iso

Institut za standarde i sigurnost sproveo je certifikacijski audit u firmi Geonova d.o.o. sa sjedištem u Banja Luci.

Institut za standarde i sigurnost sproveo  je certifikacijski audit u firmi Geonova d.o.o. sa sjedištem u Banja Luci.

Firama Geonova d.o.o. pruža geodetske usluge po najvišim standardima koristeći najnovije i najmodernije tehnologije iz oblasti geodezije. 

Uvođenjem i primjenom ISO standarda firma Geonova  d.o.o je još jednom pokazala svoje opredjeljenje i posvjećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih sarradnika, korisnika, i usluga.

Certifikat ISO 9001:2015 predstavlja potvrdu o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodno priznatih standarda  koju donosi Međunarodna organizacija za normizaciju (engl. International Organization for Standardization; skraćeno ISO)

"Geonova je pokazala da je svjesna koliki uticaj, kao firma ima na životnu okolinu, te je  od sada prva geodetska kompanija u BiH koja je uspješno završila implementaciju i certifikaciju standrada ISO 14001:2015 i time se obavezala da savjesno vodi računa o zaštiti životne sredine i da svojim radom istu ne nerušava", poručili su iz ISS-a.

ISO 45001:2018 (zamjena za nekadašnji BS OHSAS 18001 iz 2007. godine), pripremljen je tako da može pomoći organizacijama svih veličina i različitih djelatnosti i očekuje se da će njegova primjena smanjiti povrede i bolesti na radnom mjestu.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti