Poljska aviokompanija LOT ulazi na tržište Bosne i Hercegovine

17.03.2022. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Poljska aviokompanija LOT

Foto: Akta.ba

LOT Polish Airlines će ove ljetne sezone započeti sa prometom između Varšave i Sarajeva.

LOT Polish Airlines će ove ljetne sezone započeti sa prometom između Varšave i Sarajeva, što će označiti njegov ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, šesto u bivšoj Jugoslaviji. 

Letovi između dva glavna grada bit će inaugurirani 30. svibnja i letjeti pet puta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje. Usluge će se održavati sa zrakoplovom Embraer E175 s 82 sjedala. 

U skladu sa svojom strategijom za ostatak svoje mreže u bivšoj Jugoslaviji, prijevoznik će sarajevskim putnicima ponuditi opcije transfera do brojnih destinacija putem svog čvorišta u Varšavi. LOT-ov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine dodatno jača prisutnost Star Alliancea u zračnoj luci, nadopunjujući Austrian, Croatia Airlines, Lufthansu, Swiss i Turkish Airlines.

Ovog ljeta LOT će također započeti čarter letove između Katowica i Mostara u ime Rego-Bis turoperatora. Mostarski čarter letovi će se pobrinuti za vjerske hodočasnike koji posjećuju znamenitosti Međugorja, a s radom će početi u lipnju. Lokalne vlasti u Mostaru sklopile su trogodišnji ugovor s turoperatorom, kojim je LOT predviđen kao operativni prijevoznik za cijelo vrijeme trajanja.

Osim pokretanja letova za Sarajevo, tijekom nadolazeće ljetne sezone, avioprijevoznik planira obaviti i do jedanaest tjednih letova iz svoje baze u Varšavi do Zagreba, devet tjedno do Beograda, kao i šest tjednih rotacija za Ljubljanu, Skoplje i Podgoricu, piše portal exyuaviation.com.

Uz to, prijevoznik će obavljati usluge od glavnog grada Poljske do hrvatske obale, što uključuje šest tjednih letova za Dubrovnik, tri tjedno za Split i jednu tjednu rotaciju do Zadra. Iako je LOT ranije služio i Rijeku, letovi tek trebaju biti zakazani za nadolazeće ljeto. 

Letovi za Skoplje, koji su trenutno obustavljeni, bit će obnovljeni 17. svibnja, nakon remonta zračne staze. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti