Krenuo izvoz bh. stoke za Liban, ostvarile ga dvije bijeljinske firme

28.03.2022. 08:26 / Izvor: RTRS
izvoza žive stoke

Ministar Staša Košarac ocijenio je da nastavak izvoza žive stoke iz Republike Srpske u Liban predstavlja dobru šansu.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da nastavak izvoza žive stoke iz Republike Srpske u Liban predstavlja dobru šansu za bolji plasman domaćih proizvoda i proširenje proizvodnih kapaciteta.

"Bijeljinske kompanije "ZP komerc" i "Mlin Pavlović" ostvariće prihode od izvoza žive stoke u Liban, gdje je prvi kontingent od 450 bikova krenuo danas. Ovaj kontingent biće otpremljen u 15 brodova preko crnogorske luke Bar", rekao je Košarac za Srnu u subotu, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, izvoz na tržište Libana značajan je ne samo sa aspekta unapređenja spoljnotrgovinske razmjene, već i zbog sprečavanja pojave viškova na tržištu.

"Kompanija "ZP komerc" poslovala je na tržištu Libana, ali je došlo do određenog zastoja usljed pandemije virusa korona. Ohrabren sam činjenicom da je u ovoj godini nastavljen izvoz, te da su kapaciteti i standardi domaćih kompanija prepoznati i vrednovani kod kompanija iz Libanona u poslu koji je sa pokrenut", naveo je Košarac.

Košarac ističe da je Mesna industrija "ZP-komerc" pokazala odgovornost u poslovanju i ostvarila značajne rezultate prilikom izvoza junećeg mesa u Tursku.

"To znači da se ova firma iz Bijeljine etablirala na inostranim tržištima, te da joj takva poslovna politika omogućava da u spoljnotrgovinskom prometu bude jedan od lidera u Republici Srpskoj i BiH u cjelini", kaže Košarac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti