ESOF širi poslovanje u Mostar, najavljuju i Dalmaciju

06.04.2022. 13:39 / Izvor: Akta.ba

Nakon sajma u Splitu domaća kompanija Esof se predstavila i na Mostarskom sajmu gospodarstva.

Nakon sajma u Splitu domaća kompanija Esof se predstavila i na Mostarskom sajmu gospodarstva.

"Prije dvadesetak dana smo bili na  26. Međunarodnom sajamu prehrane i pića GAST 2022. u Splitu. Htjeli smo da pokažemo i ponudimo tržištu Dalmacije naše svježe i duboko zamrznute proizvode. Naišli smo na veliki interes. Ljudi su posebno oduševljeni sa kvalitetom i što smo geografski blizu", priča nam Enver Avdić, direktor ESOFA.

Prije Splita njihova želja je bila da razviju distribuciju u gradu Mostaru.

"Imamo već zainteresiranih partnera i u fazi smo pripreme. Na sajmu smo imali najviše upita gdje se mogu kupiti naši proizvodi. Kupci su oduševljeni, posebno našim pakovanjem u kojem vide proizvod koji kupuju i što osjete miris i kvalitet prilikom kuhanja. Zaista smo ponosni na sve ono što imamo danas da ponudimo kao jedna mala bosanskohercegovačka firma i što nudimo zdrave proizvode. Zdravlje je najpreča i najvrednija stvar," naglasio je.

Najavljuju posebnu liniju novih proizvoda koja će se uskoro naći u prodaji.

"To su proizvodi za djecu najviše. Možemo kazati da su 100% prirodni proizvodi. U pitanju su šumske jagode, šumska borovnica i šumske gljive.", kazao je Enver.

ESOF ima proizvode za sve generacije od najmlađih do najstarijih. Kažu njihovo je da rade, da promovišu zdravo i to kupci prepoznaju.

esof

Sajam je velika šansa

Na ESOF-ovom štandu u Mostaru jučer je bilo mnogo zanimljivih posjeta.

"Do našeg štanda je svratio premijer Hrvatske, Andrej Plenković koji je bio oduševljen našim proizvodima jer imamo širok asortiman. Dolazio nam je ministar privrede Srednjebosanskog kantona, Nisvet Hrnjić, a svratili su i iz ministarstva finansija SBK. Drago nam je da su i oni zadovoljni onim što vide", ističe direktor ESOFA.

Posao se treba raditi posvećeno naglašava i dodaje:

"Mi poljoprivrednici stvarno gledamo da iskoristimo svaku šansu, a ovaj Sajam je velika šansa. Zadovoljni smo promocijom, ali također bit ćemo zadovoljni ukoliko ostvarimo barem jedan kvalitetan kontakt sa kojima ćemo kasnije raditi".

U turbulentnom vremenu u kojem se nalazimo važno je da se posvetimo vlastitoj proizvodnji i njegujemo domaće. 

"Mi se moramo okrenuti svojim proizvodima. Mađarski ministar izvoza, Pétera Szijjártóa kazao je na otvorenju Sajma da mi sa Mađarskom imamo robnu razmjenu  5 milijardi eura. Mi kupujemo 90% od njih. Naš cilj bi trebao biti da od tih 5 milijardi mi bar jednu milijardu ovdje proizvedemo. Okretanje prema domaćoj proizvodnji je imperativ", naglasio je Avdić.

Da bi se naša proizvodnja povećala neophodno je da ulažemo u tehnologiju kako bismo bili na nivou konkurentnosti evropskog proizvođača.

"Kada ste konkurentni u BiH vama je cijeli svijet tržište. Nemate problema kada proizvodite hranu, a ako niste konkurentni ne možete prodati proizvod ni u svojoj čaršiji", zaključio je Enver.

U narednom periodu ESOF će se truditi da još više unaprijedi svoja pakovanja i da proširi distribuciju kako bi bili što dostupniji kupcima.

ESOF štand možete posjetiti u paviljonu 2 na Mostarskom sajmu.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti