Počela izrada Akcionog plana za digitalnu transformaciju Grada Zenica

17.05.2022. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Grad Zenica

U okviru projekta "Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH", koji Grad Zenica realizira u suradnji sa GIZ-om, Lanacom, DVC Solutionom i BiT Alijansom, počele su aktivnosti na izradi Akcionog plana.

U okviru projekta "Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH", koji Grad Zenica realizira u suradnji sa GIZ-om, Lanacom, DVC Solutionom i BiT Alijansom, počele su aktivnosti na izradi Akcionog plana odnosno Mape puta za digitalnu transformaciju Grada Zenica. Inače, ovo je samo jedna u nizu od aktivnosti koje će biti provedene u okviru pomenutog projekta.

Kao prvi korak procjene digitalne spremnosti Grada Zenica, rukovodioci svih organizacionih jedinica Gradske uprave Zenica održali su uvodni sastanak sa odabranom konsultanticom dr. Lejlom Turuljom, profesoricom na Katedri za menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Sarajevo.

Naime, odabrana konsultantica će u narednom periodu provesti vrijeme u svim organizacionim jedinicama, sve sa ciljem analize utvrđenih procedura i poslova kojim se iste bave, te zajednički dati prijedloge za digitalizaciju pojedinih procesa s fokusom na korisnike.

Grad Zenica će prema metodologiji UNDP-a biti razmatran u devet kategorija - dimenzija digitalne spremnosti i to Liderstvo i upravljanje, Dizajn usluga sa fokusom na korisnika, Reforma javne uprave i upravljanje reformama, Kapaciteti, radna kultura, vještine, Tehnološka infrastruktura, Infrastruktura podataka, strategija i upravljanje podacima, Sajber-bezbjednost, privatnost, otpornost,  Legislativa i regulacija, te Digitalni ekosistem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti