Stari Grad: Svi privrednici u užoj jezgri morat će imati jednoobrazne tende

31.05.2022. 16:26 / Izvor: Akta.ba
tende stari grad

Općina Stari Grad je s ciljem postizanja uravnoteženog i prikladnog izgleda uže gradske jezgre, naložila svim privrednim subjektima koji posluju u užoj gradskoj jezgri postavljanje jednoobraznih tendi.

Općina Stari Grad je s ciljem postizanja uravnoteženog i prikladnog izgleda uže gradske jezgre, naložila svim privrednim subjektima koji posluju u užoj gradskoj jezgri postavljanje jednoobraznih tendi jedinstvenog izgled.

Ubuduće će sve tende koje se postavljaju u Starom Gradu morati biti bež boje, s istaknutim grbom Općine Stari Grad Sarajevo na vrhu, te nazivom poslovnog subjekta s prednje strane. Za postavljanje ovakvih tendi, Općina Stari Grad neće naplaćivati naknade, dok bilo kakve druge tende neće biti dozvoljene. Obaveza privrednih subjekata bit će i da pribave ovjerenu izjavu statičara o stabilnosti postavljene fasadne tende, saopćila je Služba za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo

Na ovaj način spriječit će se narušavanje i skrnavljenje izgleda uže gradske jezgre koja je proglašena nacionalnim spomenikom, te uvesti red u oblasti postavljanja tendi na poslovne prostore.

U međuvremenu, izvršena je kontrola stanja na terenu, te naloženo uklanjanje svih tendi iz uže gradske jezgre koje svojim izgledom, neprimjerenim bojama i reklamnim sadržajima narušavaju izgled Baščaršijskog trga, Ferhadije, Sarača i drugih ulica uže jezgre, saopćeno je.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti