U toku obuka za ugostiteljska zanimanja u KS

15.06.2022. 09:47 / Izvor: Akta.ba
obuka ugostitelja

U organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo 35 nezaposlenih osoba iz Kantona Sarajevo pohađa obuku za ugostiteljska zanimanja.

U organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo 35 nezaposlenih osoba iz Kantona Sarajevo pohađa obuku za ugostiteljska zanimanja za konobara, kuhara, recepcionera i spremačice, a očekuje se i početak obuke za animatore u turizmu. Obuka u trajanju od preko 100 časova, koja se provodi od 06. juna i trajat će do 15. jula 2022. godine, se sastoji od teorijskog dijela, koji se realizuje u Centru za edukaciju Privredne komore Kantona Sarajevo, dok se praktična obuka provodi u hotelu Hills na Ilidži. 

"Ovu edukaciju smatram odličnom prilikom da usavršim svoje vještine u kuhanju, što kroz predavanja u Komori, što kroz praktični dio nastave, a nadam se da bi mi se poslije završene obuke mogla ukazati i prilika za posao u ovoj branši", istakao je Amel Nikšić, polaznik obuke za kuhare. 

obuka ugostitelja

Cjelokupna edukacija dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Premošćavanje (Bridging), koji se realizira u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, finansiranog od strane Europske unije. Projekat je nastao kao rezultat nastojanja prekograničnih partnera da, u okviru svojih nadležnosti, doprinesu rješavanju problema nedostatka kvalifikovanog osoblja u turističkoj privredi u Zlatiborskom okrugu i Kantonu Sarajevo.

Partneri na projektu su Privredna komora Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine, Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju i Ekonomska škola Užice iz Srbije. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti