Zašto je besplatna online platforma PRAVI LIDER vrhunski alat za male biznise?

24.06.2022. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Lider

MKF Lider je 2021. godine pokrenuo prvu besplatnu online platformu za male biznise PRAVI LIDER koja omogućava obrtnicima da besplatno oglašavaju svoje proizvode.

“Ovo su veoma izazovna vremena za male privrednike. Naše investicije u marketing i promociju su veoma skromne i zbog toga smo bili veoma sretni kada je Mikrokreditna fondacija Lider pokrenula besplatnu platformu za obrtnike Pravi lider. Dobili smo jako dobar kanal za prodaju, uvezivanje i promociju naših usluga i proizvoda. Svega nekoliko dana nakon učlanjenja dobili smo veći broj upita za naše proizvode”, kazali su iz firme  EDOX BRVNARE iz Ilijaša koja projektuje i gradi montažne objekte od drveta.

MKF Lider je 2021. godine pokrenuo prvu besplatnu online platformu za male biznise PRAVI LIDER  (www.pravilider.ba) koja omogućava obrtnicima da besplatno oglašavaju svoje proizvode i usluge, dobiju pristup edukacijama, oglase svoju potražnju za partnerstvom ili investitorom, zatim da pročitaju sve aktualne javne pozive i važne informacije vezano za njihov biznis, ali i da jednostavno i potpuno besplatno kreiraju mini-web stranicu za svoju firmu.

Ova biznis platforma jedinstvena je ne samo u BiH, već i u regionu, jer niti jedna platforma ne daje mogućnosti besplatne promocije uz postojanje mini web stranice ili profila klijenta sa svim podacima, uključujući i linkove ka njihovim društvenim mrežama.

“Nefinansijske usluge koje nudi Mikrokreditna fondacija Lider su nam uveliko pomogle da unaprijedimo svoj posao. Tu prvenstveno mislimo na platformu Pravi lider koja nam omogućava da besplatno reklamiramo naše proizvode, ali bismo izdvojili i segment edukacije koji nam je također besplatno dostupan. Puno smo naučili o online prodaji i vođenju društvenih mreža”,   izjavili su iz prodavnice domaće hrane – Organic Shop Markale iz Sarajeva.

lider

Mali privrednici mogu postati članovi platforme “Pravi lider” na vrlo jednostavan način. Samo trebaju otići na stranicu www.pravilider.ba kliknuti na PRIJAVA i ispuniti svoje generalije.

Članovi Pravog lidera imaju mogućnost nuditi svoje proizvode i usluge u rubrici PONUDE, pročitati korisne savjete u rubrici EDUKACIJE, te se besplatno educirati na webinarima vezanim za unaprjeđenje poslovanja. Za poljoprivrednike tu je AGRO-KUTAK s vrlo korisnim savjetima agronoma.

Rubrika SARADNJA je namijenjena za promociju i razvoj biznisa gdje članovi mogu tražiti umrežavanje, investitore ili ponuditi saradnju za kreiranje proizvoda ili usluga.

lider

U sekciji PODRŠKA BIZNISU se nalaze savjeti za pokretanje biznisa, unaprjeđenje biznisa, ali i USPJEŠNE PRIČE malih privrednika.

“Postali smo članovi Pravog lidera nedugo nakon otvaranja ove platforme. Privuklo nas je to što se jednostavno možemo uvezati sa dobavljačima i mušterijama, ali i što možemo besplatno reklamirati svoje usluge. Jedan od benefita koje nudi Pravi lider je i mini web stranica koju dobijete čim se učlanite na platformu”, zaključuju iz frizerskog salona “No Name” iz Jelaha.

Posebnost platforme se ogleda i u POSLOVNOM IMENIKU. Kada se korisnik registrira, automatski se nalazi u poslovnom imeniku koji se može pretraživati putem nekoliko filtera. Ovim je osigurana dodatna, besplatna i otvorena promocija za korisnike kako bi bili vidljivi 24/7.

Sve je prilagođeno jednostavnom upisu i korištenju platforme, te je ovo prilika da veliki broj poduzetnika i proizvođača iskoristiti ovu mogućnost, registruju se i ostvare benefite besplatne promocije, ne samo na platformi već i putem kanala komunikacije Mikrokreditne fondacije Lider koja je tvorac ove poslovne platforme.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti