REZULTATI U 2023

MKF Lider važan pokretač razvoja malih poduzetnika u BiH

23.02.2024. 09:49 / Izvor: Akta.ba
lider infografika

Mikrokreditna fondacija LIDER, važan je pokretač razvoja malih poduzetnika i poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini.

Mikrokreditna fondacija LIDER, važan je pokretač razvoja malih poduzetnika i poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini, a naša posvećenost pružanju finansijskih i besplatnih nefinansijskih usluga postala je neizostavna podrška malim biznisima, saopćeno je.

Protekla godina je bila izazovna, no LIDER je uspio ostvariti svoje planove, kako operativne tako i finansijske. Unapređenje palete i kvaliteta finansijskih i besplatnih nefinansijskih usluga predstavlja ključni segment našeg uspjeha. Odgovoran pristup, kroz pružanje adekvatnih mjera i usluga u teškim vremenima, bio je ključan faktor odličnih rezultata u 2023. godini.

"U 2023. godini, fokusirali smo se na pružanje podrške našim klijentima, posebno onima najteže pogođenima rastom inflacije. Ponudili smo akcijske proizvode po povoljnijim uslovima, te širili bazu korisnika platforme Pravi Lider, omogućavajući malim privrednicima pristup jedinstvenoj online poslovnoj platformi. Ova inovacija omogućava im besplatno oglašavanje, edukaciju, kao i kreiranje mini-web stranica za svoje firme", o inovacijama i unapređenjima u protekloj godini govorio je Džavid Sejfović, direktor MKF LIDER.

džavid

Mikrokreditna fondacija LIDER podržava lokalne zajednice kroz razne projekte, od obrazovanja do zaštite okoliša, i ima važnu ulogu u unapređenju kvaliteta života. Ove godine je podržan niz projekata na polju afirmacije mladih i poduzetnika, poput Ekonomske olimpijade i učešća klijenata na Sajmu privrede, kao i ekološki projekti u srednjim školama i akcije pošumljavanja u kojem su učešće uzeli LIDER-ovi uposlenici.

"U narednoj godini planiramo umjereni rast uz naglasak na unapređenju usluga za naše klijente. Krećemo s novim ponudama kredita i otvaranjem dodatnih ureda u Mostaru i Tuzli radi bolje podrške našim korisnicima", govori o planovima za 2024. godinu direktor Džavid Sejfović.

Mikrokreditna fondacija LIDER nastavlja svoju misiju pružanja podrške i jačanja malih poduzetnika i poljoprivrednika, postavljajući temelje za održivi razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti