Besplatno učlanjenje na platformu "Pravi Lider"

MKF LIDER na 9. Sajmu privrede u Sarajevu: Podrška malim privrednicima

07.11.2023. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Lider

Na štandu Mikrokreditne Fondacije Lider, zainteresirani mali privrednici imali su priliku besplatno se učlaniti na poslovnu platformu “Pravi Lider”.

Deveti Sajam bh. privrede, održan u Gradskoj dvorani “Mirza Delibašić” u KSC Skenderija, Sarajevo, privukao je više od 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj značajan događaj pružio je platformu za raznoliko predstavljanje privrednih sektora, sa svojom glavnom temom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine”.
Među mnogim izlagačima istakla se Mikrokreditna Fondacija Lider svojom posebnom inicijativom.

Na štandu Mikrokreditne Fondacije Lider, zainteresirani mali privrednici imali su priliku besplatno se učlaniti na njihovu poslovnu platformu “Pravi Lider”. Osim članstva, posjetioci su mogli dobiti korisne savjete za vođenje svojih biznisa, uključujući stručne savjete od agronoma za one koji se bave poljoprivredom ili su hobisti u toj oblasti.

lider

Ova inicijativa Mikrokreditne Fondacije Lider pružila je vrijedne resurse i informacije lokalnim preduzetnicima, istovremeno doprinoseći jačanju ekonomske aktivnosti u regiji. Njihova posvećenost podršci malim biznisima i poljoprivrednicima u Bosni i Hercegovini bila je evidentna kroz besplatno članstvo na platformi “Pravi Lider” i pružanje stručnih savjeta.
Sarajevski sajam privrede predstavlja značajan događaj u BiH, pružajući priliku za poslovne, edukativne i bilateralne susrete.

Ovogodišnji sajam posebno se usredsrijedio na pitanja zapošljavanja, deficitarnih zanimanja i nedostatka radne snage u zemlji. Kako bi se suočilo s ovim izazovima, pažnja je bila posvećena stvaranju uslova za zadržavanje i jačanje kapaciteta postojećih kadrova, uz privlačenje relevantnih stranih investitora na domaće tržište rada.

lider

Mikrokreditna Fondacija Lider se istakla kao izuzetan akter na ovom Sajmu, pružajući podršku lokalnim poduzetnicima i poljoprivrednicima. Njihova prisutnost i inicijativa doprinose jačanju privrede u Bosni i Hercegovini, a platforma “Pravi Lider” postaje korisno sredstvo za rast i razvoj malih biznisa u zemlji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti