Dostignuća u 2022.

MKF LIDER zabilježio vrhunske rezultate u protekloj godini

10.02.2023. 09:20 / Izvor: Akta.ba
MKF LIDER

Za Mikrokreditnu fondaciju LIDER protekla 2022. godina bila je izuzetno uspješna.

Za Mikrokreditnu fondaciju LIDER protekla 2022. godina bila je izuzetno uspješna. To je godina u kojoj je jedna od najuglednijih mikrokreditnih organizacija u našoj državi proslavila jubilarnih 20 godina rada, ali i zabilježila sjajne poslovne rezultate i rast u svim segmentima poslovanja.

Tako rezultati na kraju 2022. godine pokazuju da je MKF LIDER isplatio 25.3 miliona KM i preko 6.300 kredita, čime je broj aktivnih kredita u ovoj fondaciji dostigao 7.770, te aktivni portfolio porastao na 27,4 miliona KM, čime je zabilježio respektabilan rast.

 

LIDER pored finansijskih usluga, svojim klijentima nudi i nefinansijske usluge u vidu besplatnih edukacija, promocija, uvezivanja i savjetovanja, tako da je u 2022. godini  ove pogodnosti prepoznalo i iskoristilo više od 500 klijenata, dok je online platforma za unaprjeđenje malih biznisa Pravi lider dosegnula više stotina registrovanih članova.

Ostvarena su i značajna dostignuća u projektima energetske efikasnosti. U sklopu projekta "Tvoj CO2" implementirano je ozelenjavanje grada Mostara i pošumljavanje požarišta Homolje kod Konjica čime je, prema izdatom certifikatu „Tvoj CO2“, smanjen LIDER-ov karbonski otisak za 850 metričkih tona CO2.

LIDER se može pohvaliti i projektom uvođenja službenih vozila na hibridni pogon (GO Green),  te pružanjem podrške Ekonomskoj olimpijadi koja okuplja hiljade bh. srednjoškolaca...

Ovo je samo dio sjajnih poslovnih rezultata koje LIDER planira nastaviti, ali i poboljšati u 2023. godini kroz nove pakete finansijskih i nefinansijskih usluga. Tako će LIDER podržati inovativne, ekološki i energetski efikasne projekte u oblasti poljoprivrede i biznisa, razvoj poljoprivrede kroz nova partnerstva, edukacije i savjetovanje, ali i mlade poduzetnike kroz Biznis Start-Up pakete. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti