Više od 1600 ljudi: Porodični dan Alma Ras kompanije okupio uposlenike i njihove porodice

01.07.2022. 09:15 / Izvor: Akta.ba
ALMA RAS porodični dan

Porodični dan organizovan krajem prethodne sedmice, na stadionu Danac u Olovu imao je za cilj okupiti sve uposlenike kompanije Alma Ras i njihove porodice

Porodični dan organizovan krajem prethodne sedmice, na stadionu Danac u Olovu imao je za cilj okupiti sve uposlenike kompanije Alma Ras i njihove porodice. Više od 1600 ljudi, uključujući i one najmlađe, uživali su u hrani, piću i dvosatnom koncertu Adnana Jakupovića. Za najmlađe je pripremljen posebno osmišljen dječiji kutak.

"Danas su ovdje s nama uposlenici kompanije Alma Ras, članovi njihove porodice i djeca, što mi je posebno drago. Ovo je ujedno velika čast i odgovornost za sve nas. Teški momenti su iza, izašli smo jači i bolji s rekordnim brojem uposlenika, od dana osnivanja, nas 1308, što je veliki broj, velika snaga i obećanje svih da ova kompanija ima svjetlu budućnost", tim riječima je započelo obraćanje Rasima Memagića, generalnog direktora kompanije Alma Ras.

alma ras

Naravno, ovo okupljanje nije moglo proteći bez odličnih vijesti koje je podijelio Memagić svim prisutnim. Pored najave povećanja određenih benefita koje uposlenici uživaju, menadžment ove kompanije želio je i napraviti iskorak u primanjima, kako bi se ublažili efekti stalnog poskupljenja kojem svjedočimo. Od narednog mjeseca svim uposlenicima biće povećane plate i to drugi put od početka ove godine, što su uposlenici nagradili aplauzom.

Inače, kompanija Alma Ras svake godine okuplja sve uposlenike na jednom mjestu kako bi proslavili godišnjicu i to na Dan žena. Ove godine prvi put je organizovano druženje i za njihove porodice, prateći viziju porodične kompanije koja kreira i proizvodi asortiman za cijelu porodicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti