Prezentacija mađarskog programa podrške poljoprivrednicima u Nevesinju

22.08.2022. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Nevesinje

Poljoprivrednicima je kroz program na raspolaganju 28 miliona eura bespovratnih sredstava sa subvencijom i do 70% za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje.

Javni poziv u sklopu programa podrške Vlade Mađarske proizvođačima u Republici Srpskoj bit će objavljen 1. septembra.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju 28 miliona eura bespovratnih sredstava sa subvencijom i do 70% za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje. S obzirom na poteškoće koje su se u prethodnom periodu poljoprivrednici suočili poput suše ovo će biti za njih značajna podrška.

"Bilo kakav vid pomoći poljoprivrednicima, naročito u ekstremnim uslovima, veoma je dobar. Zato Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača podržava realizaciju ovog programa", rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković.

Povodom ovog programa u srijedu u Opštini Nevesinje će biti održana prezentacija.

"Opština Nevesinje poziva zainteresovane polјoprivrednike da prisustvuju prezentaciji Programa podrške Vlade Mađarske proizvođačima u Republici Srpskoj. Program će biti predstavlјen u Domu kulture "Nebojša Glogovac", u srijedu 24. avgusta sa početkom u 11 časova", saopćili su iz Opštine Nevesinje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti