Ženske kompanije iz BiH imaju šansu ući na tržište SAD

24.08.2022. 10:37 / Izvor: Akta.ba
kompanije

Kompanije u prehrambenoj industriji iz BiH čije vlasnice, osnivači ili rukovodioci su žene, mogu se prijaviti za unapređenje prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Kompanije u prehrambenoj industriji iz BiH čije vlasnice, osnivači ili rukovodioci su žene, mogu se prijaviti za unapređenje prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, USAID i Catalyze su objavili javni poziv za program "Žene u izvozu hrane", a cilj programa je da podrži 11 ženskih kompanija u prehrambenoj industriji iz zemalja Zapadnog Balkana, koje će dobiti kompletnu podršku u pripremi i realizaciji izvoza, prodaji i distribuciji u SAD. 

Filly Foods Inc. kompanija koja sprovodi program je specijalizovana za prodaju etno, visoko-kvalitetne hrane sa sjedištem u Vašingtonu DC.

Ona će u okviru svoje platforme za elektronsku prodaju hrane kreirati posebnu kategoriju za proizvode žena preduzetnica i plasman na online kanalima kao što su Amazon i Walmart, i na taj način doprinijeti boljoj vidljivosti, promociji i prodaji ovih proizvoda. 

Aktivnost se realizuje uz podršku regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja malih i srednjih preduzeća (MSP), uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Konkurs je otvoren do 3. oktobra 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti