Općina Kreševo će dobiti poduzetnički inkubator vrijedan 252 hiljade KM

01.09.2022. 11:54 / Izvor: Akta.ba
kreševo

Općina Kreševo bi trebala dobiti poduzetnički inkubator u poduzetničkoj zoni Resnik, saznaje Akta.ba.

Općina Kreševo bi trebala dobiti poduzetnički inkubator u poduzetničkoj zoni Resnik, saznaje Akta.ba

Naime, općinski načelnik je donio odluku o pokretanju postupka javne nabave radova Izgradnja poduzetničkog inkubatora u poduzetničkoj zoni Resnik, I faza.

"Procijenjena vrijednost nabavke je do 252.152,14 KM (slovima: dvjestopedesetdvijetisućestopedesetdvije 114/100) bez uračunatog PDV-a", navedeno je u Odluci. 

Također kako su naveli, procijenjena vrijednost nabave je realna, osigurana su sredstva za navedene radove u proračunu općine Kreševo, a predložena je i odgovarajuća vrsta postupka.

Da podsjetimo, u julu su iz Vlade Hrvatske saopćili kako će Kreševo od Hrvatske dobiti 650.000 kuna za izgradnju poslovnog inkubatora.

"Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, a u vezi s točkom V. Odluke o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju potpore i financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici donijela je odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu", saopćeno je tada. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti