Grčka kompanija Aktor zainteresovana za investiranje u RS

02.09.2022. 13:56 / Izvor: Akta.ba
grci

Predstavnici grčke kompanije Aktor, zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku, posjetili su Investiciono-razvojnu banku Srpske gdje je razgovarano o mogućnostima i oblicima investiranja.

Predstavnici grčke kompanije Aktor, zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku, posjetili su Investiciono-razvojnu banku RS-a gdje je razgovarano o mogućnostima i oblicima investiranja

Ova posjeta je rezultat nedavnog sastanka predstavnika IRB-a sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitrisom Papandreuom u Sarajevu, u okviru intenzivne i snažne promocije privrednih potencijala Republike Srpske.

Posjeta grčke kompanije uslijedila je nakon što su se detaljno upoznali o investicionim profilima Republike Srpske i profilima gradova i opština RS-a.

Cilj posjete je upostavljanje direktnog kontakta sa institucijama i privrednicima u Republici Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

Kompanija Aktor je građevinski ogranak grčke Ellaktor grupacije, najveće infrastrukturne grupe u Grčkoj i jedna je od vodećih u jugoistočnoj Evropi.

Specijalizovana je za infrastrukturne, građevinske i industrijske projekte, tretman otpadnih voda, fotonaponske parkove, kamenolome i projektni menadžment.

Ellaktor grupacija, sa međunarodnim prisustvom i raznovrsnim aktivnostima, fokusirana je na izgradnju, koncesije, životnu sredinu, obnovljive izvore energije i razvoj nekretnina.

Posluje u 22 zemlje i ima gotovo 7.500 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti