Projektna dokumentacija za bescarinsku zonu u Bratuncu do kraja mjeseca

14.09.2022. 12:21 / Izvor: Akta.ba
bratoljub

pština Bratunac sklopila je ugovor sa dvije firme iz Banjaluke koje će izraditi projektnu dokumentaciju za industrijsku i bescarinsku zonu kod novog mosta.

Opština Bratunac sklopila je ugovor sa dvije firme iz Banjaluke koje će izraditi projektnu dokumentaciju za industrijsku i bescarinsku zonu kod novog mosta i graničnog prelaza "Bratoljub" na Drini između Bratunca i LJubovije, odnosno Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Informativne službe ove opštine.

U saopštenju se navodi da su navedene firme imale najpovoljniju ponudu, te da je ugovorena vrijednost izrade projekta 95.000 KM bez PDV-a. 

Ugovorom je predviđena izrada urbanističko-tehničkih uslova za industrijsku i bescarinsku zonu, kao i izrada projektno-tehničke dokumentacije za infrastrukturu u toj zoni i izvještaj o kontroli projektno-tehničke dokumentacije. 

Izrada projektne dokumentacije treba da bude završena do kraja septembra. 

To treba da omogući naredne aktivnosti u vezi sa izgradnjom industrijske i formiranja bescarinske zone na ovom lokalitetu, odnosno u bratunačkoj opštini za šta postoji izraženo interesovanje izvjesnog broja investitora iz Srbije i Republike Srpske koje žele da grade određene privredne kapacitete u toj zoni. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti