AmCham BiH i Ambasada SAD-a u BiH održale okrugli stol sa kompanijama iz RS-a

14.09.2022. 17:12 / Izvor: Akta.ba
okrugli sto

AmCham BiH je, u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH, u srijedu u Banjoj Luci organizovala Okrugli stol kojem su prisustvovale kompanije sa sjedištem iz Republike Srpske.

Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) je, u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH, u srijedu, 14. septembra 2022. godine, u Banjoj Luci organizovala Okrugli stol kojem su prisustvovale kompanije sa sjedištem iz Republike Srpske.

Cilj ovog sastanka bio je razgovor o ekonomskim reformama potrebnim za poboljšanje poslovne klime u BiH, razmjena mišljenja i iznošenje stavova predstavnika kompanija o poteškoćama sa kojima se suočavaju u poslovanju, digitalizaciji i saradnji javno-privatnog sektora u BiH,, te jačanje saradnje privrednih subjekata sa Ambasadom SAD-a u BiH i AmCham BiH.

"Ambasada SAD-a u BiH podržava Američku privrednu komoru u BiH u njenim naporima da informiše čelnike vlade o preprekama za poslovanje i zagovara politiku koja je povoljnija za investitore. Mi vidimo rastuću ekonomiju BiH koju pokreće poboljšana poslovna klima i rast vođen privatnim sektorom kao ključni stub budućeg uspjeha BiH. Pohvaljujem AmCham BiH za promicanje transparentnosti, odgovornosti i dobrog upravljanja u svojim poslovnim praksama, te za istovremeno pružanje prilika za obuku i umrežavanje kompanijama koje podržavaju bh. ekonomiju", rekao je ambasador SAD-a u BiH Nj.E. Michael J. Murphy.

okrugli sto

"Zadovoljstvo nam je kao Američkoj trgovačkoj komori u BiH što smo omogućili priliku da se kompanije članice i njihovi partneri sastanu direktno sa američkim ambasadorom i razgovaraju o poslovanju i stanju bh. industrije, kao i izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. To su još uvijek važne teme, s obzirom na to da proživljavamo period nakon pandemije COVID-19 koji je značajno uticao na poslovanje svih kompanija u BiH”, rekao je Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH.

Posebno se zahvaljujemo kompaniji članici AmCham BiH, LANACO d.o.o., koja je bila domaćin ovog događaja, za besprekornu organizaciju.

Zahvaljujemo se i predstavnicima kompanija: Courtyard by Marriott Banja Luka, Hemofarm, Međunarodni medicinski centri Banja Luka - Affidea, LANACO d.o.o., Medicover Diagnostics Banja Luka, M:tel a.d., Molson Coors BH d.o.o. NCR Banja Luka, NLB Bank a.d. Banja Luka, Nova banka ad Banja Luka, Roaming Networks d.o.o. Banja Luka, SIM Impex, za aktivno učešće i zanimljive diskusije.

okrugli sto

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti