Danas konsultacije o mogućnosti produženja zabrane izvoza ogrevnog drveta

16.09.2022. 10:05 / Izvor: SRNA
Pelet

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovaće danas zajedničke konsultacije o mogućnosti produženja odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih sortimenata.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac organizovaće danas zajedničke konsultacije o mogućnosti produženja odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta.

Košarac je potvrdio da su na sastanak u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH pozvani ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, ministar trgovine i turizma RS Suzana Gašić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović, te predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH i entitetskih privrednih komora.

"Vjerujem da u razgovoru svih nadležnih institucija možemo doći do rješenja u korist domaće privrede i građana. Moj stav je da primarno moramo voditi računa o tome da obezbijedimo dovoljne količine za domaću upotrebu, po prihvatljivim cijenama imajući u vidu domaće kriterijume", rekao je Košarac.

On je pozdravio napore institucija Republike Srpske, Vlade i resornih ministarstava, kao i Privredne komore da se iznađe rješenje koje će biti prihvatljivo i građanima i privrednicima.

"Stoga smatram da je najprihvatljiviji prijedlog Vlade Republike Srpske, koji ide za tim da se omogući nesmetan izvoz ogrevnog cijepanog drveta, a da se cijena peleta reguliše na način da bude određena gornja cijena i peleta i ogrevnog cijepanog drveta za građane i kroz određene kontingente", zaključio je Košarac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti