Na Generalnoj skupštini 2022 AmCham BiH izabrani novi članovi Upravnog odbora

03.10.2022. 15:55 / Izvor: Akta.ba

Na Generalnoj skupštini Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) održanoj 30.09.2022. godine u Sarajevu, kompanije članice su izabrale tri nova člana Upravnog odbora.

Na Generalnoj skupštini Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) održanoj 30.09.2022. godine u Sarajevu, kompanije članice su izabrale tri nova člana Upravnog odbora na mandat od dvije godine. Novoizabrani članovi su Hajdi Mostić, CCO Telemach BH, Alen Husić, Technology Sales Executive u Oracle BH, a Damir Dizdarević, direktor Logosoft d.o.o. je obnovio mandat.

Na Redovnoj (Izbornoj) Skupštini su predstavljene aktivnosti i rezultati rada AmCham BiH u proteklom periodu, a predsjednica Upravnog odbora, Amina Karić i generalni sekretar, Nedim Hamzić, su se obratili predstavnicima kompanija članica Komore i poželio im dobrodošlicu, te predstavili izvještaj o radu Komore.

Ambasador SAD Michael J. Murphy je u svom obraćanju istakao važnost AmCham-a u kreiranju stabilnog, predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja.

"Zahvalan sam kao i mnogi od vas što smo se ove godine lično okupili. Uvijek cijenim priliku da se angažujem u AmCham-u koji čini toliko na poboljšanju poslovnog okruženja, otvaranju novih radnih mjesta i razvijanju ekonomskih mogućnosti ovdje u Bosni i Hercegovini“, također je izjavio ambasador Michael J. Murphy.

Generalni sekretar AmCham BiH Nedim Hamzić izrazio je zadovoljstvo što je AmCham BiH uspjela realizovati svoj program i planirane aktivnosti i događaje. "Posebno zadovoljstvo pričinjava debut programa prvijenca Leader Roots, koji prepoznaje i pruža mogućnosti za lični razvoj sljedećoj generaciji lidera, ali povezivanje biznisa će nastaviti biti jedan od primarnih ciljeva naše Komore. Pored traženja načina za daljnju promociju trgovine između Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine, AmCham BiH obećava da će aktivno nastaviti stvarati okruženje u kojem se poštuju kreativnost, efikasnost, inovativnost i poduzetništvo. Koristeći ICT i ljudske resurse u razvoju u BiH, AmCham BiH se fokusirati na rad komiteta, saradnju sa svim nivoima vlasti i nastaviti pokretati inicijative koje će služiti kao temelj unapređenju poslovne klime“, rekao je Nedim Hamzić.

Stručni Komiteti podstiču razgovor poslovne zajednice sa nadležnim organima na svim nivoima vlasti uz pomoć članova Upravnog odbora kako bi se olakšalo kreiranje zakona i pružila pomoć u njihovoj implementaciji. Naš fokus trenutno je na promociji reformi koje se odnose na elektronske potpise, digitalizaciju procedura, stvaranje regulatornog okvira iz perspektive usklađenosti i etike, unapređenje zdravstvenog sistema i mnoge druge stvari.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti