Vijeće naroda RS bez saglasnosti u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu

12.10.2022. 07:46 / Izvor: Akta.ba
vijeće naroda

Na 13. sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata održanoj jučer nije postignuta saglasnost.

Na 13. sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata održanoj jučer nije postignuta saglasnost u vezi sa Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu te je predmet proslijeđen Ustavnom sudu RS.

Na sjednici Zajedničke komisije razmatran je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu u vezi sa odlukom o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda i amandmana koji je predložio Klub delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske.

"Budući da na sjednici nije postignuta saglasnost u pogledu razmatranog zakona, predmet je proslijeđen Ustavnom sudu Republike Srpske - Vijeću za zaštitu vitalnog interesa radi donošenja konačne odluke", saopšteno je iz Vijeća naroda RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti