Održan još jedan uspješan susret privrednika u organizaciji Dun & Bradstreeta

04.11.2022. 17:16 / Izvor: Akta.ba
privrednici

Održan je još jedan uspješan susret privrednika u luksuznom ugođaju Restaurant & Lounge bara Integra u Banjoj Luci, u organizaciji Dun & Bradstreeta i u partnerstvu sa Privrednom komorom Republike Srpske.

Održan je još jedan uspješan susret privrednika u luksuznom ugođaju Restaurant & Lounge bara Integra u Banjoj Luci, u organizaciji Dun & Bradstreeta i u partnerstvu sa Privrednom komorom Republike Srpske.

Susret je istakao doprinos bonitetno izvrsnih kompanija, nosioca razvoja privrede, poslovnim uspjesima regije, a međunarodno priznat serifikat bonitetne izvrsnosti, potvrdu dobrog poslovanja preuzele su banjalučke kompanije BIOMEDIC d.o.o. i "ELNOS BL" d.o.o. te J.P. Nacionalni park "UNA" d.o.o. iz Bihaća, Špedicija GLOBUS d.o.o. iz Gradiške i "SAVIĆ COMPANY" d.o.o. iz Bijeljine.

Dimitrije Savić, direktor kompanije Savić Company izjavio je kako je veoma, impresioniran jučerašnjim eventom. “Vrlo smo zadovoljni što smo u društvu ovakvih kvalitetnih kompanija kakve smo danas vidjeli na ovom skupu. Sve je bilo na zavidnom nivou, veoma lijepo organizovano i sa zanimljivim temama, poput uloge procesa digitalizacije u privlačenju investicija", izjavio je gospodin Savić. Slično su reagovali i ostali učesnici - Doktor Nedeljko Petković, direktor Biomedic-a dodao je: "Organizacija vrhunska i pozitivna energija svih učesnika. Zadovoljstvo je bilo prisustvovati ovakvom skupu."

Digitalizacija nezaobilazan dio svih sfera života

Dio susreta bio je posvećen digitalizaciji, kao nezaobilaznom dijelu svih sfera života. Predstavnici kompanije Data Design iz Podgorice govorili su o ulozi procesa digitalizacije u privlačenju investicija, predstavljajući rješenje “Digitalni Računovođa” a Aurora Plus iz Teslića vodila je prisutne na VR Digitalno putovanje kroz Srpsku. Na temu digitalizacije, u okviru susreta održan je i Razgovor s povodom sa Svetlanom Vukadinović, Šeficom Odjeljenja za administrativno-pravne poslove i ljudske resurse Elas Metalexpert d.o.o. Banja Luka i Predragom Zorićem, generalnim direktorom kompanije Kolektor CCL d.o.o. Laktaši, koji je moderirala Dragana Kokot, generalni sekretar Privredne komore Republike Srpske.

Razgovor je završen zaključcima da je potrebno izdvojiti više sredstava za digitanu transformaciju privrede koja nije moguća bez podrške domaćih institucija, u RS je konkretno u pitanju Vlada, i međunarodnih donatora. Također je značajno povezivanje domaćih IKT usluga sa tradicionalnim sektorima privrede, kao i upoznavanje sa primjerima digitalne trasnformaciju u MSP. Tokom panela naglašena je važnost osviještenosti menadžmenta, ali i svih zaposlenih sa značajem digitalne transformacije na unapređenje poslovnih procesa. Ova karika je najčešće ili prepreka digitalizaciji ili vjetar u leđa brzini ovog procesa.

Pero Ćorić, Predsjednik Privredne komore Republike Srpske, istakao je da digitalizacija nije opcija nego nužnost. Digitalna transformacija utiče na sve sektore privrede i tako mijenja način poslovanja i komunikacije. Glavni cilj je brže prilagođavanje okruženju koje se neprestano mijenja, ali i iskorištavanje novih tehnologija koje omogućuju smanjenje troškova i povećanje konkurentnosti. “Ovo je prilika da se međusobno povežemo i razmjenimo najbolja iskustva kako na polju digitalizacije, tako i u svim drugim sfera poslovanja, sa ciljem stvaranja boljih, konkurentnijih uslova poslovanja naših privrednih subjekata”, istakao je gospodin Ćorić.

Suorganizato susreta bila je agencija ITD Marketing a organizovan je uz podršku prijatelja susreta EuroExpress brza pošta, ProCredit Banke i Vinarije Anđelić iz Trebinja.

''Kompanija EuroExpress brza pošta je sa zadovoljstvom prihvatila poziv da podrži Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija Republike Srpske. Kao prijatelj ovog veoma značajnog susreta smo još jednom pokazali da prepoznajemo vrijednosti koje se na ovaj način promovišu te da želimo da, kao jedna od značajnih kompanija i lider u svojoj djelatnosti, pružimo podršku pozitivnim privrednim kretanjima i generalno privrednom razvoju. Vizija EuroExpress brze pošte, kao i poslovna politika kompanije jeste da omogući kvalitetnu i sigurnu uslugu korisnicima koristeći se najsavremenijim rješenjima, a u cilju prepoznavanja tržišnih potreba privrednika u našoj zemlji. Zadovoljstvo je bilo biti dio susreta među najboljim kompanijama koje su nosioci razvoja privrede u našoj zemlji',  izjavila je rukovodilac službe marketing Sandra Makić.

Učesnici kompanije proveli su ugodno popodne, uz interesantne informacije, degustaciju vinskog podruma iz Trebinja, kroz koje ih je provela direktorica Milica Anđelić I još par iznenađena 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti