Stanivuković: Biće grijanja, u "Eko toplanama" se neodgovorno ponašaju

25.11.2022. 11:07 / Izvor: Akta.ba
grijanje

Gradonačelnik je naveo da su iz preduzeća "Eko toplane" Gradu poslali nerealan i neutemeljen zahtjev za povećanje cijene grijanja, te da nisu dostavili nikakve argumente za povećanje cijene čak od 58 odsto.

Neodgovornim ponašanjem uprava preduzeća "Eko toplane" bespotrebno stvara paniku, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što je iz preduzeća "Eko toplane" saopšteno da je od 1. januara 2023. godine upitan nastavak sezone grijanja u Banjoj Luci.

"Najaviti da je grijanje ugroženo i to bez odluke Upravnog odbora i konsultacije sa Gradom, koji je suvlasnik 49 odsto, je krajnje neozbiljno i neodgovorno prema Gradu i građanima Banje Luke", saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je naveo da su iz preduzeća "Eko toplane" Gradu poslali nerealan i neutemeljen zahtjev za povećanje cijene grijanja, te da nisu dostavili nikakve argumente za povećanje cijene čak od 58 odsto.

"To je neprihvatljivo! Tako se ne vodi preduzeće, zato razmišljamo i  o traženju ostavki", rekao je Stanivuković, naglasivši da Grad neće pristati na neutemeljene zahtjeve za povećanje cijene grijanja.

On je istakao da uprkos brojnim izazovima, Banja Luka neće ostati bez grijanja.

Podsjećamo, iz "Eko toplana" su zatražili više cijene grijanja, zaprijetivši obustavom grijanja od naredne godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti