Pokrenuta web platforma namijenjena digitalnim nomadima u Hercegovini

14.12.2022. 08:26 / Izvor: Akta.ba
digitalni nomadi

Pokrenuta je dugoočekivana web platforma namijenjena digitalnim nomadima koji Hercegovinu odaberu kao lokaciju svog boravka i rada.

Pokrenuta je dugoočekivana web platforma namijenjena digitalnim nomadima koji Hercegovinu odaberu kao lokaciju svog boravka i rada. Platforma Digitalnomadsherzegovina.com razvijena je kroz projekt RECOOPER, sufinanciran sredstvima Europske unije i vlade SR Njemačke i predstavlja centralno mjesto sa svim informacijama o regijama na jugu Bosne i Hercegovine, dostupnim svima koji su na popisu zemalja koje žele posjetiti stavili i ovo područje.

Od logističkih informacija, korisnih linkova pa sve do prirodnih ljepota i društvenih sadržaja, ova platforma pruža jedinstven pregled svega što putnici mogu pronaći ili očekivati ​​u Hercegovini. Ona olakšava jedan od najvećih izazova s ​​kojima se digitalni nomadi susreću na novim lokacijama – nudi im preporuke, sugestije i savjete stvarajući idealan temelj za samostalno istraživanje regije.

Web platformu prati i promotivni video kojim su predstavljene ključne karakteristike regije kao destinacije za digitalne nomade. Prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, avanturizam, gastronomija, društveni život, zajednice i mjesta za rad samo su neki od razloga zbog kojih je Hercegovina odlična destinacija za posjetiti, ali i zadržati se.

Work'n'Sunshine – je slogan kojim je Hercegovina opisana, a u čiju se istinitost svakodnevno mogu uvjeriti kako digitalni nomadi, tako i drugi koji provode svoje vrijeme u Hercegovini.  

Projekt RECOOPER zajednički provode Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park. RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekt EU4BusinessRecovery vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti